Nakon pretresa

Akcija "Objekat" u TK: Uhapšeno pet osumnjičenih "reketaša"

Objavljeno: 14.11.2019. u 11:15 Autor: J. B.

Uhapšene sumnjiče za više krivičnih djela iznude te nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti

MUP TK: Privođenje uhapšenih

FOTO: J. B.

Policija je u saradnji s kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskom kantona danas obavila pet pretresa, nakon kojih je uhapšeno pet osumnjičenih "reketaša", koji su u prijepodnevnim satima dovedeni u prostorije MUP-a TK.

- Policijiski službenici Uprave policije MUP-a TK danas su proveli akciju kodnog naziva "Objekat" te su nakon višemjesečne istrage, a po nalogu Općinskog suda Živinice, izvršili pretrese na pet lokacija, nakon kojih je uhapšeno pet osoba s područja Tuzle, Živinica i Banovića - rekao je Dževad Korman, direktora Uprave policije MUP-a TK.

Uhapšeni se sumnjiče za više krivičnih djela iznude te nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

- Oni su uz upotrebu sile i ozbiljne prijetnje, prema vlasnicima ugostiteljskih objekata i privrednih subjekata, vršili ilegalno osiguravanje objekata i prisiljavali vlasnike da čine radnje na svoju štetu i štetu tuđe imovine. Tokom pretresa oduzeto je oružje, municija i mobilni telefoni, kao i uniforme koje koriste agencije za zaštitu osoba i imovine - rekao je Korman.

Oni će nakon kriminalističke obrade biti predata Kantonalnom tužilaštvu TK na daljnje postupanje.

Foto: J. B.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije