Subota, 10.06.2023.
Dio zaplijenjene robe na pijaci
FOTO: FUZIP

Akcija na autopijaci u Sarajevu: "Prečešljano" 100 tezgi, zaplijenjene cipele, duhan, alat, lažni "dormeo"...

Jedno vozilo za koje postoji opravdana sumnja da se u njemu nalazi roba sumnjivog porijekla je zapečaćeno i "pauk" vozilom transportovano u krug službenog parking prostora Policijske uprave Novi Grad Sarajevo

U okviru pojačanih inspekcijskih aktivnosti s ciljem suzbijanja sive ekonomije i rada "nacrno" u Federaciji BiH, Federalna uprava za inspekcijske poslove danas je u saradnji sa Specijalnom jedinicom za podršku MUP-a Kantona Sarajevo provodila inspekcijski nadzor na autopijaci u Sarajevu, saopćeno je iz Federalne inspekcije.

U akciji je izvršeno preko 500 kontrola vozila i fizičkih lica te pregledano preko 100 pijačnih tezgi.
Prema do sada dostupnim podacima, sačinjeno je šest zapisnika o inspekcijskom nadzoru i dvije službene zabilješke, a oduzeta je nezakonito prometovana roba i roba bez porijekla.

Zaplijenjen je 181 par falsifikovane brendirane obuće, 47 pakovanja rezanog duhana, 997 kutija cigareta, 100 komada falsifikovanih jastuka s natpisom "dormeo", 27 komada novih mašina za izvođenje građevinskih radova i drugog alata.

Jedno vozilo za koje postoji opravdana sumnja da se u njemu nalazi roba sumnjivog porijekla je zapečaćeno i "pauk" vozilom transportovano u krug službenog parking prostora Policijske uprave Novi Grad Sarajevo te će postupak inspekcijskog nadzora biti okončan po pojavljivanu vlasnika.

- Ukupna tržišna vrijednost robe je približno 20.000 KM, a po okončanju postupka biće izrečeni prekršajni nalozi fizičkim licima. U nadzoru je učestvovalo sedam federalnih inspektora, tri uposlenika FUZIP-a i 10 pripadnika Jedinice za podršku MUP-a KS, a zajedničke aktivnosti su trajale u periodu od 07.30 do 15.30 sati - saopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh