open-navfaktor-logo
search
Velika Kladuša
Akcija krim-policije: Uhapšen diler, pronađeni droga i oružje
Po uočavanju policajaca 40-godišnjak je pokušao spaliti određenu količinu droge, ali je spriječen i uhapšen
08.11.2018. u 12:10
get url
text

Istražitelji krim-policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, zajedno sa krim-policajcima PS Velika Kladuša, proveli su jučer akciju s ciljem suzbijanja trgovine opojnim drogama, te tom prilikom pronašli i oduzeli određena narkotička sredstva.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK, nakon saznanja da se P. A. (40) iz Velike Kladuše bavi prodajom narkotičkih sredstava, po naredbi Općinskog suda velika Kladuša, obavljeni su pretresi kuće i pomoćnih objekata koje on koristi.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 2,7 kilograma marihuane, veća količina sjemenki iste biljke, aluminijski paketić sa sadržajem koji asocira na spid, digitalna vaga, ručno rađena nargila, vojna poluautomatska puška kalibra 7,62 mm, kao i više pripadajućih metaka, te mač sa futrolom.

- Po uočavanju policajaca P. A. je pokušao zapaliti određenu količinu suhe zeljaste materije u čemu je spriječen i lišen slobode. Nad njim su istražitelji zaveli kriminalističku obradu, te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija - naveli su iz MUP-a USK.

Droga i oružje Velika Kladuša 08.11.2018.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.