open-navfaktor-logo
search
Poznat odranije
Akcija kod Trnova: Sarajevski specijalci uhapsili dilera, u "fordu" pronašli kilu i po "super skanka"
Čerdesetogodišnji Suad K. uhapšen je sinoć u akciji sarajevske policije zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.
24.06.2020. u 14:02
get url
text

On je "pao" sa kilogram i po "super skanka" (genetski modifikovana marihuana), u akciji koju su proveli pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a KS, u saradnji sa pripadnicima Druge i Šeste PU, kao i Sektora za policijsku podršku.

- Na osnovu naredbe Općinskog suda u sarajevu, navedenog dana, u mjestu Ilovice, općina Trnovo, pretreseno je vozilo "ford fokus" koje koristi osumnjičeni i tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 1.500 grama materije koja aocira na opojnu drogu marihuanu (super skank) - saopćili su, uz navođenje inicijala osumnjičenog, iz MUP-a KS.

Nakon hapšenja, uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, on će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu.

Uhapšeni je i odranije poznat po činjenju istih i sličnih krivičnih djela. Prije godinu je dospio u medije nakon što se pod utjecajem droge, upucao u nogu, u stanu u Spasovdanskoj ulici u Lukavici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.