Utorak, 27.02.2024.
U pritvoru Dragiša Đogović i Eldina Handžić
FOTO: K. SOFTIĆ

Akcija "Hirurg": Doktori Baraković i Pandža pušteni, Đogović i medicinska sestra u pritvoru

Akciju "Hirurg" proveli su u petak pod nadzorom Tužilaštva KS pripadnici sarajevskog MUP-a i OSA-e, a tom prilikom pretresene su i prostorije Opće bolnice

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, te odredio jednomjesečni pritvor za Dragišu Đogovića, šefa Odjela plastične hirurgiju Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", koji je uhapšen u petak u akciji "Hirurg" zbog korupcije, kao i za medicinsku sestru Eldinu Handžić.

Pritvor za osumnjičene određen je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, odnosno prikrivati dokaze i utjecati na svjedoke ili saradnike, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Oni se sumnjiče za krivična djela zloupotreba službenog položaja, te primanje dara ili drugih oblika koristi. Konkretno, sumnjiče se da su u proteklom periodu od pacijenata uzimali novac za zdravstvene usluge.

Kako je za Faktor potvrđeno iz Suda, sudija je odbio prijedlog Tužilaštva u odnosu na doktore Emira Barakovića i Harisa Pandžu, koji su uhapšeni u istoj akciji.  

Akciju "Hirurg" proveli su u petak pod nadzorom Tužilaštva KS pripadnici sarajevskog MUP-a, uz asistenciju Obavještajno- sigurnosne agencije (OSA) BiH, a tom prilikom pretresene su i prostorije Opće bolnice.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh