Akcija FUP-a: Predvodnik boračkih protesta uhapšen zbog organiziranja prostitucije

objavljeno: 07.02.2018. u 08:12

Pripadnici Federalne uprave policije zbog sumnje da je organizirao prostituciju uhapsili su sinoć na Dobrinji Selvedina Bulbula, jednog od predvodnika protesta boraca koji su organizirani 2016. godine.

Kako Faktor saznaje, kod Bulbula, prilikom hapšenja je pronađeno 105.000 KM, a tokom akcije hapšenja zatečena je i dvadesetjednogodišnja djevojka sa Pala. 

Kako nezvanično saznajemo pripadnici FUP-a u potrazi za dokazima pretresli su kafić Orlando i stan koji Bulbul koristi na Dobrinji gdje je i uhapšen te još jednu lokaciju. 

Inače, akcija koja je provedena pod kodnim nazivom "Neon", provedena je po nalogu Tužilaštva KS te je još uvijek u toku.  Kako saznajemo, osim Bulbula privedena je još jedna osoba.

-Uhapšenim se na teret stavlja da su počinili krivično djelo navođenja na prostituciju i pranje novca te da su od 2009. do 2018. godine radi pribavljanja protivpravne imovine koristi organizirali, navodili i poticali veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga – kazala je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

U javnosti su se i ranije pojavljivale priče da se Selvedin sumnjiči za organiziranje prostitucije na šta je on odgovorio: 

- To su laži, a oni će vidjeti ko je krao i podvodio djevojke kada izađemo pred vladu 19. maja - govorio je tada Bulbul.