Akcija FUP-a: Predvodnik boračkih protesta uhapšen zbog organiziranja prostitucije

Objavljeno: 07.02.18 u 08:12 Autor: E. F.

Pripadnici Federalne uprave policije zbog sumnje da je organizirao prostituciju uhapsili su sinoć na Dobrinji Selvedina Bulbula, jednog od predvodnika protesta boraca koji su organizirani 2016. godine.

Selvedin Bulbul FOTO: ARHIV
Selvedin Bulbul FOTO: ARHIV

Kako Faktor saznaje, kod Bulbula, prilikom hapšenja je pronađeno 105.000 KM, a tokom akcije hapšenja zatečena je i dvadesetjednogodišnja djevojka sa Pala. 

Kako nezvanično saznajemo pripadnici FUP-a u potrazi za dokazima pretresli su kafić Orlando i stan koji Bulbul koristi na Dobrinji gdje je i uhapšen te još jednu lokaciju. 

Inače, akcija koja je provedena pod kodnim nazivom "Neon", provedena je po nalogu Tužilaštva KS te je još uvijek u toku.  Kako saznajemo, osim Bulbula privedena je još jedna osoba.

-Uhapšenim se na teret stavlja da su počinili krivično djelo navođenja na prostituciju i pranje novca te da su od 2009. do 2018. godine radi pribavljanja protivpravne imovine koristi organizirali, navodili i poticali veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga – kazala je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

U javnosti su se i ranije pojavljivale priče da se Selvedin sumnjiči za organiziranje prostitucije na šta je on odgovorio: 

- To su laži, a oni će vidjeti ko je krao i podvodio djevojke kada izađemo pred vladu 19. maja - govorio je tada Bulbul.