open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Akcija "Film" u USK: Na meti tri osobe, krijumčarili skank u Hrvatsku i u opticaj puštali lažni novac
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koodinira rad na terenu policijskih službenika SIPA-e, kojima podršku pružaju pripadnici MUP-a USK u akciji kodnog naziva "Film", saopćilo je Tužilaštvo BiH.
13.12.2021. u 11:15
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA pretresa u Cazinu i Velikoj Kladuši

Akcija je usmjerena protiv tri osumnjičene osobe , a vrše se pretresi na više lokacija, na podučju Cazina i Velike Kladuše.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su kao organizovana kriminalna grupa, vršili nezakonitu nabavku, skladištenje, skrivanje i dalje međunarodno krijunčarenje prema Hrvatskoj i zemljama EU, veće količine opojne droge marihuana –skank.

Također, osumnjičeni se terete da su na području Cazina, Velike Kladuše i drugih mjesta, nezakonito stavljali u promet veće količine krivotvorenog novca, koji se koristi kao filmski rekvizit, čime su sebi pribavljali nezakonitu imovinsku korist i nanosili štetu drugim osobama.

- Nakon što se aktivnosti okončaju, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima - naveli su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.