open-navfaktor-logo
search
PU Doboj
Akcija "Dostavljač": Zaplijenjena značajna količina droge, više uhapšenih
Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, u periodu od 9. do 11. marta 2021. godine, realizovali su akciju kodnog naziva "Dostavljač" usmjerenu na suzbijanje neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.
12.03.2021. u 11:47
get url
text

Prema informacijama iz Policijske uprave Doboj, tom prilikom su uhapšene osobe inicijala E. K. i R. K., oba sa područja općine Tešanj, te S. G. i Đ. Đ. iz Doboja, dok je nad S. O. iz Doboja izvršena kriminalistička obrada.

- Tokom sprovođenja ove dvodevne akcije, na osnovu naredbe nadležnog Osnovnog suda Doboj izvršeni su pretresi više lica, stanova i vozila koja koriste navedena lica, prilikom čega je ukupno pronađeno i oduzeto oko 246 grama marihuane, oko 245 grama spida, veća količina sjemenki indijske konoplje, ručno spravljene cigarete tzv. džoint, digitalne vage i drugi predmeti - navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako je većina pronađene opojne droge bila upakovana u manjim količinama u plastične vrećice i najvjerovatnije spremljena za dalju preprodaju.

- U toku je kriminalistička obrada nad licima inicijala S. G. i Đ. Đ., nakon čega će lice inicijala S. G. biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj - saopćeno je iz PU Doboj.

{$galerijaFotografija}

Akcija "Dostavljač" Doboj, 12.03.2021.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.