open-navfaktor-logo
search
Federalna uprava policije
Akcija "Ćiro": U Sarajevu uhapšen 37-godišnji A. M. zbog dilanja droge
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) realizirali su operativno-taktičku akciju "Ćiro", pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), te na području Sarajeva uhapsili jednu osobu.
08.03.2022. u 13:41
get url
text

Uhapšen je A. M. (1985) iz Sarajeva zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz FUP-a. 

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu policijski službenici FUP-a izvršili su pretres stana i pratećih objekata koje spomenuta osoba koristi, te pronašli više od 2.500 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin.

Istovremeno, pronađeni su - vage za precizno vaganje, pribor za pakovanje i prepakivanje droge, vatreno oružje, municija različitih kalibara, puščana cijev sa mehanizmom, kundaci i drugi metalni djelovi za oružje, radiostanica kao i drugi predmeti i tragovi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Spomenuta osoba se sumnjiči da je duži period nabavljalo opojnu drogu u količinama od jednog kilograma i više, te je prepakivalo i dalje distribuiralo radi stjecanja protivpravne imovinske koristi.

Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a predan Tužilaštvu KS uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.