Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar uputio je riječi zahvalnosti Helezu na upućenom pismu saučešća i pruženoj humanitarnoj pomoći, aktivnostima potrage i spašavanja u zemljotresom pogođenim područjima u Republici Turskoj.

- Primio sam Vaše pismo saučešća koje ste poslali povodom stradanja naših građana od posljedica zemljotresa, koji je 6. februara pogodio Kahramanmaraş i okolne provincije. Zahvaljujem se što ste izrazili Vaše saučešće i time podijelili našu bol. Želio bih izraziti našu zahvalnost na svakoj vrsti podrške i humanitarne pomoći koju je Bosna i Hercegovina pružila aktivnostima potrage, spašavanja i pomoći koje se provode u našim zemljotresom pogođenim područjima. U ovako teškim vremenima, dragocjena je podrška prijateljskih i bratskih zemalja poput Bosne i Hercegovine - navodi se u pismu Akara.

Akar je u svoje ime i uime pripadnika Ministarstva nacionalne odbrane Republike Turske poželio Helezu i pripadnicima Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine puno zdravlja, uspjeha i sreće, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.