open-navfaktor-logo
search
Otvoreno pismo
Akademik Sreten Vujović: Osjetiš li, Dritane, imalo stida što je tvoj glas otišao protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici
Dritane Abazoviću, evo jedne poučne pričice! Žali se prijatelj prijatelju: "Htio bih kupiti kuću kod jednoga čovjeka, no se plašim da će biti skupa!", "A je li on gradio tu kuću?", "Nije!", "Ne boj se ništa! Lako ćete se pogoditi!"
11.01.2021. u 07:56
get url
text

Sa tobom i tvojim partijskim drugovima su se pogodili više nego lako! Naše kulturno nasljeđe gradili su naši preci u gotovo nemogućim uvjetima! Tebi i bivšem čovjeku Adžiću je "palo šake" da "krčmite" ono što vam ne pripada i da našim potomcima oduzimate ono što im je ostalo u nasljeđe od mučenih i herojskih predaka! Što misliš kada bih došao u poziciju da moj glas, kao pravoslavca odlučuje da se nekoj tuđoj državi predaju u vlasništvo svi sakralni objekti islamske kulture u Crnoj Gori!?

U izgradnju ove naše kuće, gradili smo moje društvo i ja i uložili u to svu energiju, mladost, a neki su bogami i robijali za nju i bili pouzdan branitelj tvog naroda od paravojnih i drugih formacija tvojih sadašnjih koalicionih partnera!

Meni je, Abazoviću, sve postalo kristalno jasno nakon izjave, koju si dao mnogo prije ovih izbora, kako su u Crnoj Gori najugroženiji Srbi i Albanci. Bit će da su tebe i tvoje sunarodnike branili Mladić, Karadžić, Arkan, Frenki i 7. bataljon, sve sa blagoslovom onog đavoljeg šegrta, koji je uginuo od korone! Mi sa Cetinja, nismo "ni prstom mrdnuli" ni one večeri kada su kolone tvojih koalicionih partnera otišle u Tuzi i pucnjavom iz vatrenog oružja pokušavali da izazovu incident, kako bi imali "alibi" za novo krvoproliće, slično onom u Srebrenici!

Osjetiš li imalo stida što je tvoj i glas tvojih partijskih drugova otišao protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici, protiv prijedloga da se van zakona stave fašistički simboli, fašistički pokreti i aktivnosti!? Imao si šansu, Dritane, da budeš častan čovjek, ali tvoj primjer, primjer Jelušićke i nesrećnog Adžića, ostat će kao primjeri beščašća u ovoj našoj opustošenoj domovini, opustošenoj, zahvaljujući vašem "patrljku" od partije, koja je uvedena u "Makedonsku razglednicu" kao najkorumpiranija kreatura u ovom vijeku, i to u rekordno kratkom vremenu!

Kako ti, Dritane, a ni tvoj (patriote su se odrekle od takvih) saradnik Adžić, s obzirom na mladost, niste učestvovali u novovremenom postavljanju temelja ove naše kuće već samo u privilegijama, koje vam je nudila kao zastupnicima, i za četvorogodišnji nedolazak na posao (između ostaloga), sada možeš da je krčmiš sa Dražinim Frontom i njihovim podmlatkom crvenih kravata i crne duše! Oni koji "na brdo ak' i malo stoje" vide da vas je "opilo" osjećanje slavodobitnika tako da dalje od svoje sjenke ne vidite!

Ušli ste u kolo onih koji baštine kao ideologiju zločin, etnička čišćenja i klerofašizam!

Zapamti: "Ko s đavolom tikve sadi, o glavi mu se razbijaju!"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.