open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Ajnadžić - Selimović: Pojačati prisustvo policije na Koševskom brdu
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić primio je danas policijskog komesara Uprave policije MUP-a KS Nusreta Selimovića s kojim je razgovarao o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji na području te općine te o saradnji.
12.02.2020. u 14:47
get url
text

Istaknuta potreba da se pojača prisustvo policije na Koševskom brdu, te u rubnim naseljima te lokalne zajednice.

Također, naglašeno je da će i u narednom periodu Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica nastaviti izdvajati značajna finansijska sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uslova njihovog rada, kao i za postavljanje video nadzora na najznačajnijim saobraćajnicama, a po planu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Po riječima načelnika Ajnadžića, Općina Centar godinama pomaže rad policijskih organa, a takva pozitivna praksa će biti nastavljena i u budućnosti.

- Policajcima smo u proteklom periodu nabavljali uniforme, video-nadzor, računarsku opremu, vozila, a sve u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga građanima i većeg stepena sigurnosti. Iako Općina nema direktnu nadležnost u oblasti sigurnosti, godinama izdvaja značajna finansijska sredstva kako bi podigla kvalitet rada policije, te na taj način svojim građanima obezbijedila što sigurnije uslove za život - poručio je Ajnadžić.

U posljednjih nekoliko godina za opremanje policije te lokalne zajednice izdvojila je preko 600 hiljada maraka, a s takvom podrškom, kako je to naglašeno, nastavit će i u budućnosti, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.