open-navfaktor-logo
search
Obnova objekta
Ajnadžić obišao vrtić Razigrani dani: Završetak unutrašnjih radova do septembra
Radnici građevinske firme "Unigradnja" su do sada uspjeli završiti armirano-betonske i zidarske radove na konstrukciji objekta te izgradnju prilazne rampe i u toku su montažno-izolaterski radovi u unutrašnjosti objekta
14.06.2019. u 10:06
get url
text

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem posjetio je gradilište objekta vrtića "Razigrani dani" u Ulici Patriotske lige do broja 46.

Tom prilikom Emir Muftić, šef gradilišta firme "Unigradnja", upoznao je načelnika sa situacijom na izgradnji ovog objekta gdje je planirano da unutrašnji radovi budu okončani do 31. augusta 2019. godine, nakon čega ostaje vanjsko uređenje koje predviđa parkovski mobilijar i igralište, te opremanje objekta u kojem će na korisnoj površini od 2.000 metara kvadratnih pored obdaništa također biti smješten Centar za zdravo starenje. Općina Centar će za realizaciju ovog projekta izdvojiti tri miliona KM.

Radnici građevinske firme "Unigradnja" su do sada uspjeli završiti armirano-betonske i zidarske radove na konstrukciji objekta te izgradnju prilazne rampe i u toku su montažno-izolaterski radovi u unutrašnjosti objekta.

Kako je predvidio glavni projekat, dimenzije i pozicija nekadašnjeg objekta koji je devastiran tokom proteklog rata su nepromijenjene. Novina je izgradnja skloništa, što nalažu zakonski propisi, koji nije imao stari objekat.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova i naglasio da će Općina Centar poduzeti sve neophodne radnje kako bi objekat bio završen u što kraćem roku, saopćeno je iz Press službe Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.