open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Ajnadžić: Nije mi jasno zašto se ne može odigrati međunarodna utakmica na Koševu
 Općina Centar je na stadionu u VIP ložu uložila značajna sredstva, kazao je Ajnadžić
25.07.2019. u 14:12
get url
text
nedžad ajnadžić

Fudbalski klub Sarajevo neće moći na Koševu odigrati domaću utakmicu trećeg pretkola UEFA lige jer stadion "Asim Ferhatović Hase" ne zadovoljava minimalne standarde.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić kazao nam je da to treba pitati odgovorne ljude u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH jer FK Sarajevo već je igrao jednu utakmicu na stadionu Asim Ferhatović Hase sa Celticom.

- Zbog ove utakmice Fudbalski savez treba dati objašnjenje zbog čega stadion ne ispunjava uvjete za odigravanje međunarodnih utakmica. Ono što sam pročitao u medijima, obrazloženje Fudbalskog saveza ne stoji. Općina Centar je na stadionu u VIP ložu uložila značajna sredstva. Napravili smo Centar za upravljanje sigurnosnim sistemom na stadionu sa 56 kamera i to je koštalo 410 hiljada maraka. Napravljena je i sala za press konferencije i postoji i prostor za novinare. Ne vidim nikakvog razloga da se predstojeća utakmica ne odigra na stadionu Koševo, ali pored svega ja poštujem odluku Fudbalskog saveza - pojasnio je Ajnadžić.

No, očito da Ajnadžić nije upućen u problematiku evropskih utakmica s obzirom na to da pravila postavlja Evropska fudbalska federacija (UEFA), a ne Fudbalski savez BiH. 

Načelnik Općine Centar dodao je da je spreman ponuditi sredstva iz budžeta, ali uz zajednička ulaganja Kantona Sarajevo i Federacije BiH i da se uredi stadion da možemo igrati narednu utakmicu sa reprezentacijom Italije na Koševu u oktobru ove godine.

- To možemo uraditi za dva miliona maraka, a Općina Centar bi učestvovala sa 800 hiljada maraka - obećao je Ajnadžić.

A načelnik Ajnadžić nije upućen ni o detalje oko utakmice BiH - Italija. Kao što je poznato, N/FSBiH je prije deset dana prijavio da će Azzurre ugostiti na Bilinom polju, a nedugo potom to je potvrdila i UEFA, o čemu je Faktor pisao prošle sedmice

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.