open-navfaktor-logo
search
Direktor FUZIP-a
Ajdinović: Ulazak putnika u BiH značajno smanjen, u šatorske prostore upućeno 28 osoba
Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović saopćio je da je promet putnika značajno smanjen i da je nakon sanitarne kontrole u šatorske prostore upućeno 25 osoba s prebivalištem u Federaciji BiH, kao i dvije osobe iz Republike Srpske, te jedna osoba iz Brčko Distrikta.
14.04.2020. u 18:34
get url
text

Ukupno je 3.105 osoba - državljana BiH s prebivalištem u RS koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza na području FBiH, te su podaci - spiskovi s imenima, prezimenima, i adresama osoba blagovremeno dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje i provođenje mjera izolacije.

Isto vrijedi i za 312 osoba – državljana BiH s prebivalištem na području Brčko Distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko Distrikta, saopćio je Ajdinović.

Potvrdio je da danas ističu mjere iz 544 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 18.026 osoba istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Također, izvršeno je osam inspekcijskih nadzora, četiri kontrolna nadzora, kojom prilikom je utvrđeno osam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje osam prekršajnih naloga u iznosu od 11.500 KM.

Od 15. marta do 14. aprila izvršeno je 212 inspekcijskih nadzora, te 171 kontrolni nadzor na benzinskim pumpama, apotekama i drugim prodajnim objektima.

Utvrđeno je ukupno 219 prekršaja, što podrazumijeva izdavanje ukupno 219 prekršajnih naloga u iznosu od 339.450 KM.

Kod 171 subjekta nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno, utvrđeno je da prijave građana nisu bile utemeljene, istakao je Ajdinović u današnjem saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.