open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Ajaxu dosuđena tri jedanaesterca, Crvena zvezda prošla na penale, ispali Celtic i Porto
Tim iz Amsterdama pred domaćim navijačima sa 3:2 savladao je PAOK
13.08.2019. u 22:56
get url
text

Fudbaleri Ajaxa, prošlosezonskog polufinaliste Lige evropskih prvaka, mučili su se protiv PAOK-a, ali su izborili prolaz u play-off elitnog takmičenja na Starom kontinentu.

Tim iz Amsterdama pred domaćim navijačima sa 3:2 savladao je grčkog prvaka (prvi meč završen 2:2), a zanimljivo Holanđanima su dosuđena čak tri penala (Tadić je dva realizovao, a jedan promašio).

Prolaz u play-off osigurao je i Olympiacos, koji je i u revanšu savladao Bašakšehir (prvi meč 1:0). Naš Edin Višća odigrao je cijeli meč za goste iz Turske. 

LASK je i u revanšu bio bolji od Basela i sa ukupnih 5:2 (2:1) prošao dalje.

Zanimljivo je bilo i u Kopenhagenu, gdje su istoimeni domaćin i Crvena zvezda pucali penala. Nakon 1:1 u Beogradu identičan rezultat je bio i u Danskoj. Rezultat se nije mijenjao ni nakon dodatnih pola sata igre, a u penal-lutriji nakon 11 serija uspješniji su bili gosti.

Za dvije senzacije probrinuli su se Cluj i Krasnodar koji su eliminisali Celtic i Porto. Rumuni su nakon remija u prvom meču (1:1) večeras na Celtic Parku slavili sa 4:3. S druge strane ruski tim je slavio u Portugalu sa 3:2 i prošao dalje uprkos porazu u prvom meču pred domaćim navijačima (0:1).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.