open-navfaktor-logo
search
Pljušte optužbe
Ahmetović udario po SDP-u i Suljkanoviću: Radili nam iza leđa
Drugo što moram reći je da se "zahvaljujem" predsjedniku Proevropsog bloka BiH Enesu Suljkanoviću što je uništio nešto što je moglo da bude najbolji politički projekat u RS, navodi Ahmetović
15.10.2018. u 11:06
get url
text

Sadik Ahmetović iz Nezavisnog bloka, kandidat za potpredsjednika RS-a na proteklim izborima, optužio je SDP i Enesa Suljkanovića za izborni nuspjeh Proevropskog bloka u bh. entitetu RS. 

- Prvo, želim da se zahvalim mojim glasačima i na glasovima i na podršci, ovdje na FB. Drugo što moram reći je da se "zahvaljujem" predsjedniku Proevropsog bloka BiH Enesu Suljkanoviću što je uništio nešto što je moglo da bude najbolji politički projekat u RS - upravo Proevropski blok BiH.

Zajedno sa većinom SDP-a podržao je iza naših leđa Ćamila Durakovića na izborima za predsjednika/potpredsjednika RS-a, čime je indirektno pomogao Ramizu Salkiću da pobijedi.

Ćamil Durakovic je projekat SDA i Edina Ramića da se sruši Proevropski blok. Također, Suljkanović je sam napravio kompenzacijske liste, što je umanjilo želju ljudi da rade na terenu. Ovo je, izgleda, bila lekcija o povjerenju koju smo morali naučiti na teži način. Nezavisni blok i dalje ostaje na poitičkoj sceni BiH, a u narednom periodu trudit ćemo se da ojačamo infrastrukturu u RS-u - napisao je Sadik Ahmetović, nesuđeni potpredsjednik RS-a, na svom Facebook profilu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.