open-navfaktor-logo
search
Turizam
Agencije u ponudi imaju i obilazak bh. destinacija: Neum je ove godine hit
Sve više turističkih agencija u Bosni i Hercegovini u ponudi ima i aranžmane za odmor na nekoj od bh. destinacija.
01.08.2020. u 15:41
get url
text

Denis Hajdarbašić iz turističke agencije Akdeniz Travel ističe kako u ponudi imaju posjete svim značajnijim destinacijama u BiH.

- U ponudi imamo Unsko-sanski kanton, Hercegovinu, Mostar, Neum, koji je atrakcija ne samo za nas iz BiH već i za građane iz regiona. Od ostalih destinacija imamo Tursku, Albaniju, Crnu Goru, ali je za njom manje interesovanje jer za ulazak u državu traže test na koronavirus. Mi smo uvijek imali u ponudi aranžmane u BiH. Naša agencija se bazirala na domaće destinacije, sada smo samo povećali ponudu jer se ne može ići vani, pa se naši ljudi odlučuju za vikend aranžmane, dvodnevne, trodnevne, za top destinacije, kao što su Mostar, Neum i Bihać – kaže Hajdarbašić.

Ističe kako imaju aranžmane u koje je uključen i prijevoz, ali i bez prijevoza.

- Nekada klijenti sami organizuju sebi rutu, a mi pomognemo sa smještajem i šta da obiđu. Radimo i izlete sa našim prijevozom i smještajem, te obilaskom atrakcija – navodi.

Hajdarbašić ističe da dosta agencija u ponudi ima obilazak bh. gradova.

{$galerijaFotografija}

- Iako im nije bilo primarno da se bave unutrašnjim turizmom, dosta agencija se odlučilo za neke dvodnevne, trodnevne pa i sedmodnevne aranžmane. Agencije su se koliko-toliko prilagodile ovim dešavanjima. Šta se traži kao turistička destinacija, to agencije pokušavaju i da ponude – pojašnjava.

Hajdarbašić kaže da aranžman za posjetu Bihaću sa dva noćenja i ručkom i večerom na Uni košta 140 KM, a za 149 KM osigurana su tri noćenja i kratko splavarenje Unom.

Aranžmani za obilazak Hercegovine uključuju posjetu Kravicama, Hutovom blatu, po želji aranžman se može proširiti i noćenjem u Neumu.

Obišli smo i nekoliko agencija sa upitom da li organiziraju obilazak bh. gradova. U nekima smo dobili odgovor da nemaju u ponudi ništa osim aranžmana u Neumu, gdje noćenje sa polupansionom košta od 59 KM.

U jednoj od agencija u ponudi je noćenje u Bihaću u hotelu sa četiri zvjezdice sa doručkom od 90 KM. Agencije nude i posjetu Ajdinovićima, pa i Trebeviću.

Turističke agencije, ilustracija, 29.07.2020.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.