open-navfaktor-logo
search
Eksplozije i pucnjava
Afganistan: U napadu na Univerzitet u Kabulu poginulo 19 osoba
U bombaškom i oružanom napadu na kompleks Univerziteta u Kabulu, u Afganistanu, poginulo je 19, a ranjene su 22 osobe.
02.11.2020. u 13:10
get url
text

Glasnogovornik Ministarstva unutarašnjih poslova Afganistana Tariq Arian saopćio je kako je u bombaškom i oružanom napadu kao i u sukobu koji je uslijedio, poginulo 19 osoba. Arian je naveo kako su ranjene 22 osobe te da je okončan sukob između pripadnika snaga sigurnosti i napadača. Prema njegovim riječima, neutralizirana su trojica napadača.

Kompleks Univerziteta u kabulu bio je meta oružanog napada koji je počeo nakon niza snažnih eksplozija u tom kvartu glavnog grada Afganistana. Očevici su za AA kazali da su napadači otvorili vatru i ušli u zgradu Univerziteta u Kabulu. U univerzitetskom kompleksu je nastao potpuni metež i studenti su panično bježali iz objekta.

Napad u kompleksu Univerziteta u Kabulu se dogodio u jeku sajma knjige na kojem izlažu domaći i iranski izdavači. Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napad, a talibani su saopćili kako nemaju veze s njim. Danas je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kabulu trebao biti održan ispit, a pojedini izvori tvrde da je napad izveden u tom dijelu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.