open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo odbrane
Afganistan: Dvojica ranjenih hrvatskih vojnika u stabilnom stanju
Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su u Afganistanu bili angažirani na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga
24.07.2019. u 18:58
get url
text

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. Hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Resolute Support u Afganistanu, koji su stradali rano u srijedu tokom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, stabilno su i izvan su životne opasnosti, saopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su u Afganistanu bili angažirani na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga, napominje MORH i dodaje kako su svi ostali pripadnici 10. Hrvatskog kontingenta dobro i ne nalaze se u neposrednoj opasnosti.

Naglašava kako su tokom dana, o izvanrednom događaju i stanju u području misije potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog štaba OS RH general zbora Mirko Šundov razgovarali sa komandantom NATO misije „Resolute Support“ generalom Austinom Scott Millerom koji je izrazio saučešće povodom stradavanja hrvatskog vojnika.

Također su razgovarali o ozlijeđenim pripadnicima Hrvatskoga kontingenta koji se nalaze na oporavku u američkim bolnicama u Kabulu i Bagramu. Razgovarali su i o intenzivnim pripremama za transport poginulog pripadnika i dvojice ozlijeđenih pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatsku, dodaje se.

Tokom sutrašnjeg dana u Afganistan će krenuti tim Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH na čelu sa načelnikom Komande specijalnih snaga brigadnim generalom Pericom Turalijom kako bi posjetio ozlijeđene pripadnike te pružio podršku ostalim pripadnicima Hrvatskog kontingenta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.