open-navfaktor-logo
search
Oštar nastup
Adžem opoziciji: Na sceni je ekstremni populizam lijevih stranaka, s vama nećemo u EU ni za 1.000 godina
Husein Rošić (SDA) se na današnjem zasjedanju Zastupničkog doma Parlamenta FBiH dotakao i migrantske krize.
29.12.2020. u 13:49
get url
text

- Već se 350 migranata iz kampa Lipe prebacuje na drugu lokaciju. Odbacujem insinuacije da građani Bihaća i Velike Kladuše ne žele migrante. Krajišnici su uvijek bili dobri domaćini - poručio je Rošić.

Osvrnuo se i na Prijedlog budžeta za 2021. godinu.

- Čestitke predlagačima Budžeta jer su izvukli maksimum - dodao je Rošić.

Dževad Adžem (DF) kritikovao je opoziciju.

- Na sceni je ekstremni populizam lijevih stranaka. Došli ste nepripremljeni na sjednicu. Igrate na kartu izazivanja emocija i tako manipulišete. Ta "centrostranačka" sarajevska priča, atakujete na spremnost Vlade FBiH za razvoj regija. Sa ovakvom opozicijom trebat će nam 1.010 godina da stignemo zemlje Evropske unije. Čestitatm premijeru na mjerama protiv pandemije - istakao je Adžem.

Novac namijenjen za prostorije Vlade FBiH, odnosno Staklene banke u Mostaru, od 12 miliona KM treba smanjiti za pet miliona, a taj iznos bi se podijelio Gradu Bihaću i Unsko-sanskom kantonu za rješavanje migrantske krize u ovom dijelu BiH, smatra Albin Muslić (SDP).

Ahmed Džubur (DF) je govorio o zastupljenosti poljoprivrede u predloženom dokumentu.

- U Prijedlogu budžeta predviđeno je 87 miliona KM. To je veći iznos u odnosu na posljednji budžet. No, to nije dovoljno za primarni i prerađivački dio proizvodnje. Nadam se da će konačan iznos biti 125 miliona KM. Molim ministra poljoprivrede i premijera da kod utvrđivanja kriterija kome treba dodijeliti pomoć konsultuju ovaj Parlament, odnosno Odbor za poljoprivredu - kazao je Džubur.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.