open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Advokatski tim se sastao sa Lepirom: Istraga o Davidovom ubistvu napreduje
Zadovoljni smo načinom kako sada ide istraga. Mislim da od zadnjeg našeg sastanka je ostvaren značajan napredak, kazao je advokat Ante Nobilo
12.10.2018. u 19:57
get url
text

Nakon više od tri i po sata završen je sastanak međunarodnog advokatskog tima Davora Dragičevića sa glavnim tužiocem Želimirom Lepirom

Član advokatskog tima, Ante Nobilo, rekao je da su završili redovan sastanak i zadovoljni su načinom na koji ide istraga o ubistvu Davida Dragičevića.

- Zadovoljni smo načinom kako sada ide istraga. Mislim da od zadnjeg našeg sastanka je ostvaren značajan napredak, međutim kao i zadnji put u interesu istrage ne možemo vam govoriti nikakve detalje niti činjenice - kazao je on.

Advokat Duško Tomić je također rekao da imaju određen napredak, ali da ne mogu govoriti više.

Advokatica iz Srbije Zora Dubočanin Nikodinović je rekla je da su na dobrom putu i da očekuju da će se rasvijetliti ubistvo, te da će slučaj dobiti sudski epilog.

Zora Dubočanin Nikodinović je dodala da su svi svjedoci uključeni i da pozivaju javnost ako imaju neke svjedoke da im se javi.

- Važno je da imamo dokaze koji će dovesti do osuđujuće presude i da dođemo do istine - kazala je Dubočanin Nikodinović.

Ona je rekla da u ovom trenutku ne postoji opcija izuzeća tužioca Dalibora Vreće.

- Danas je i on pokazao da zaista želi da radi sa nama na rasvjetljavanju slučaja Davida Dragičevića. Ranije je bilo propusta prije nego što smo se mu uključili, bilo je i opstrukcije u jednom dijelu postupka, međutim otkad smo se mi pojavili,definitivno ja zaista ne mogu da kažem ništa loše. Dobili smo uvid u sve,imamo mogućnost da dajemo sugestije, da razmjenjujemo mišljenja. Bila bih nekorektna da kažem bilo šta loše u ovom trenutku" kazala je advokatica iz Srbije.

Advokat Ifet Feraget izjavio je kako je čudno što na je početku bilo određenih propusta i nada se da će dobiti odgovore zašto je došlo do toga.

- Ako ste dobro pratili kolege mi smo sada poptuno zadovoljni sa saradnjom i nadam se da ćemo dobiti odgovore zašto je došlo do tih propusta u početku. Parcijalne istrage nisu najbolje kada je u pitanju istraga ubistva ali to je pitanje za tužilaštvo - rekao je Feraget.

Zora Dubočanin dodala je kako nije čudno što u ovom trenutku nemamo glavnog osumnjičenog.

Na kraju obraćanja veća grupa ljudi stigla je pred tužilaštvo.

FOTO: BUKA

Dok su išli ulicom uzvikivali su: "Pravda", "Pravda za Davida", "Ostajemo uz Davora", "Ćaća nikad neće biti sam", "Ko je ubio Davida" i pjevali Davidovu pjesmu "Klinac iz geta".  Građani Banje Luke davali su im podršku tako što su trubili iz svojih vozila.

Članovi grupe upozoravaju prisutne da "ko god napravi bilo kakav problem nije član grupe Pravda za Davida".

Nakon toga su svi otišli sa Davorom Dragičevićem na Trg Krajine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.