open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Advokat negira da je Lazarević prijetio Čegaru, MUP KS potvrdio da su dobili prijavu
Iz MUP-a Kantona Sarajevo jutros nam je potvrđeno da je muškarac, čiji identitet nam nisu željeli spominjati, pristupio u sarajevsku policiju i prenio navodnu prijetnju Čegaru
12.11.2018. u 11:53
get url
text
Zoran Čegar

Nakon što je Zoran Čegar sinoć ustvrdio Faktoru da se MUP-u Kantona Sarajevo obratio muškarac sa tvrdnjom da mu je u Istočnom Sarajevu prepriječen put, te da mu je rečeno da prenese poruku od Milana Lazarevića sa Pala,  koji je, prema njegovim riječima, zaprijetio načelniku Sektora uniformisane policije FUP-a Zoranu Čegaru da će "njegovom glavom igrati lopte na Palama", našoj redakciji obratio se Lazarevićev advokat Bojan Veselinović, koji negira da je njegov klijent bilo kome prijetio. 

- Nije nam poznato ko je i kada i da li je nekome prijećeno, te da li je ikome spriječavan prolaz, ali to nije uradio Milan Lazarević. Na koji način se osoba koja je navodno prijetila gospodinu Čegaru identifikuje kao Milan Lazarevic ostaje nejasno. Milan Lazarević od privođenja i "tretmana" u prostorijama MUP-a KS nije napuštao svoj dom, niti je ikada sreo gospodina Čegara, niti ima razlog da mu upućuje prijetnje. Osuđujemo svaki vid nasilničkog ponašanja i prijetnje upućene bilo kome i insistiramo da nadlezni MUP utvrdi kome je zapriječen put, gdje i kada i ko je to učinio i ko je prijetio gospodinu Čegaru - naveo je u svom reagiranju Veselinović. 

Podsjećamo, Čegar je sinoć kazao za Faktor da je upozoren da je izvjesna osoba došla u MUP KS i prenijela navodnu poruku od Lazarevića. 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo jutros nam je potvrđeno da je muškarac, čiji identitet nam nisu željeli spominjati, pristupio u sarajevsku policiju i prenio navodnu prijetnju Čegaru. 

Iako su prvobitne informacije govorile da je, osim Čegaru, prijećeno i drugim visokim dužnosnicima policije, među kojima i komesaru MUP-a KS Mevludinu Haliloviću, iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je rečeno da se u prijetnji spominje samo Zoran Čegar. 

- Ove informacije bit će proslijeđene Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, s obzirom na to da je to u njihovoj nadležnosti, a koje će onda utvrđivati da li u ovom slučaju postoje elementi krivičnog djela i po čijim naredbama će se dalje postupati - kazala nam je glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.