open-navfaktor-logo
search
U zatvoru
Advokat "iranske Angeline": Ima koronavirus, pustite je na slobodu
Fatemeh Khishvand (22), poznatija pod imenom Sahar Tabar, kojeg koristi na Instagramu, ali i kao "iranska Angelina Jolie", u zatvoru je od oktobra zbog velikog broja optužbi, uključujući i bogohuljenje te poticanje na nasilje.
17.04.2020. u 12:34
get url
text

Njeni advokati tražili su da je se oslobodi zato što je pozitivna na koronavirus, ali ne mogu doći do suca koji to može učiniti, tvrdi njen advokat, a piše iranhumanrights.org.

- Mislimo da je neprihvatljivo da mlada žena, oboljela od koronavirusa, bude u ovakvim okolnostima, i da joj je pritvor produžen - rekao je u srijedu advokat za ljudska prava Payam Derafshan.

Tabar je obožavala objavljivati razne fotografije na Instagramu, s obzirom na to da je to jedina društvena mreža koju je u Iranu dozvoljeno koristiti jer su Facebook i Twitter zabranjeni.

Iranku su proslavile neuspješne plastične operacije kojima je drastično promijenila svoj izgled u želji da nalikuje holivudskoj zvijezdi Angelini Jolie (44). Tako je navodno prošla 50 estetskih operacija, a djevojka je priznala i da se godinama izgladnjivala pa je došla do samo četrdeset kilograma. Velika inspiracija joj je i lik "Mrtve nevjeste" u koju se često preruši za potrebe snimanja.

- Svaki put kad se fotografiram za Instagram, našminkam se na smiješni način. Volim se izražavati. To je umjetnost. Moji fanovi znaju da to nije moje pravo lice - rekla je Sahar. Iranka voli svoje fotografije dodatno "dotjerati" i u Photoshopu što je vidljivo jer nije baš vješta u tome.

Bez obzira na to što se virus proširio po cijeloj zemlji, sudac Mohammad Moghiseh više puta je odbio osloboditi je, rekao je njen advokat. Bizarno je, napominje, što u zatvoru u Teheranu negiraju da Instagram zvijezda ima virus, piše New York Post.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.