open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Advokat imao saobraćajku, odgođeno svjedočenje Gorana Bilčara
Prije početka današnjeg ročišta, u sudnici se nezvanično moglo čuti da je advokat Ristić ranije imao saobraćajnu nesreću
28.05.2019. u 14:56
get url
text

Svjedočenje Gorana Bilčara (27), optuženog da je u oktobru prošle godine ubodom šrafcigerom u sljepoočnicu ubio Bojana Milovanovića (29), odgođeno je jer na današnje ročište zbog zdravstvenih problema nije došao njegov advokat Branko Ristić.

Predsjednica sudskog vijeća Okružnog suda Banja Luka Snježana Kudrić kratko je informisala da se današnji glavni pretres odgađa, a da je advokat Ristić dostavio podnesak da ne može prisustvovati iz zdravstvenih razloga. Nastavak suđenja zakazan je za 13. juni.

Prije početka današnjeg ročišta, u sudnici se nezvanično moglo čuti da je advokat Ristić ranije imao saobraćajnu nesreću.

U ovom predmetu su osim Bilčara, i to za krivično djelo učestvovanje u tuči, optuženi Marko Mihailović (27) iz Banje Luke, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Bosanske Dubice.

Pored Bilčara, na narednom ročištu trebali bi da svjedoče i drugi optuženi, za kada je planirano i iznošenje završnih riječi, te okončanje suđenja u ovom predmetu.

Prema navodima optužnice, 18. oktobra prošle godine u period od 2.40 sati do 3.20 sati u banjalučkoj pekari "Marčelo", došlo je do "prepirke" između Bilčara, Mihailović i Vlade Novakovića sa jedne strane, te Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, Bojana Vidića i Sergeja Majkića sa druge strane.

Milovanovićeva grupa je izašla iz pekare, odvezli su se autom par stotina metara, a onda se vratili. U tom trenutku za njima autom kreću Bilčar i Mihailović, te se kod banjalučkog parka "Kupusište" oba vozila zaustavljaju i dolazi do sukoba.

Bilčar je optužen da je uzeo dizalicu iz gepeka svog auta i bacio je prema Milovanoviću, a zatim ga dva puta ubo šrafcigerom, dok je smrtonosan bio ubod u lijevu sljepoočnicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.