open-navfaktor-logo
search
Tužna ispovijest
Adriano: Raspao sam se kada mi je otac umro
Adriano Leite Ribeiro, nekada sjajni brazilski fudbaler, nije napravio ono što se od njega očekivalo.
30.08.2018. u 10:39
get url
text

U Evropi je igrao za Inter, boravio je na posudbama u Fiorentini, Parmi, Romi. Talenat nikada nije bio upitan, ali njegov burni život van travnjaka upropastio je veliki talenat.

Adriano je danas u Brazilu i kako kaže sretan je.

- Nije baš tako, sada sam među svojima, pravim prijateljima, onima koji me ne vole zbog novca. Izgubio sam novac, ali sam našao sreću - kaže Brazilac.

U Italiji je na treninge dolazio u alkoholiziranom stanju. Inter je to krio, želio mu pomoći, međutim na tome se sve završilo.

- Alkohol, žene, izmaglica, uvijek bih se pojavio na treningu, ali pijan. Odmah bi me smjestili u klupsku bolnicu da spavam, a medijima saopćili da sam povrijeđen. Inter me je krio i probao da mi pomogne, ali nije uspio - govori Adriano.

- Uvijek sam osjećao prazninu kada sam otišao iz Brazila, ali raspao sam se kada mi je otac umro. Jednostavno ostao sam sam, tada sam počeo da pijem svakodnevno - objašnjava.

- Ljudi koje nisam poznavao, niti su mi bili prijatelji, vodali su me po zabavama, samo da bih pio. U Brazilu sam kupio sreću, odrekao sam se bogatstva, ali sada sam mnogo bolje - zaključio je Adriano.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.