open-navfaktor-logo
search
Vukovi na popravnom
Adnan Osmanović, kapiten Olimpika: Gol na Tušnju mijenjao bih za bodove
Fudbaleri Olimpika poraženi su na Tušnju od ekipe Tuzla Cityja rezultatom 3:2.
26.08.2020. u 13:32
get url
text

Vukovi su pružili odličnu partiju koju na njihovu žalost nisu krunisali bodovima.

Adnan Osmanović, kapiten tima sa Otoke, postigao je pogodak u ovom duelu, drugi u sezoni, i potvrdio da se nalazi u dobroj formi.

- Postigao sam pogodak, ali bih ga rado zamijenio za bodove iz ovog duela. Odigrali smo hrabro, borili se na terenu i činjenica je da ekipa raste iz kola u kolo. Nedostajalo je malo sreće u ovom duelu, da dođemo do bodova. Penal koji je dosuđen nas je "presjekao", ali smo uspjeli da se vratimo u igru i da dominiramo u većem dijelu utakmice. Na našu žalost, nismo uspjeli doći do preokreta, pa ostaje žal što sve nismo materijalizovali bodovima na našem kontu - kazao je Osmanović.

Olimpik je u prva četiri kola upisao četiri poraza i svi su bili minimalni.

- U svakom susretu smo bili blizu osvajanja bod(ov)a, ali nismo uspjeli da rezultat "prelomimo" u našu korist. Gotovo nevjerovatno izgleda podatak da smo upisali četiri poraza uz gol razliku minus četiri. Siguran sam da će nam se negdje vratiti sve ovo što smo propustili da realizujemo u utakmicama ove sezone. Dobro radimo, svakog dana smo sve uigraniji i nadam se da će nas sreća pratiti u narednim duelima, pa da počnemo osvajati bodove - smatra kapiten Vukova.

U narednom kolu Olimpik gostuje ekipi Mladosti.

- Oni su imali dosta problema tokom prethodnog perioda sa koronavirusom. Kasnili su sa pripremama, to se odrazilo na njihovu formu i rezultate. Iz kola u kolo igraju bolje, o čemu govori i pobjeda na Grbavici. Pred nama je težak zadatak. Sa druge strane, kako sam već rekao, mi smo digli formu i siguran sam da ako budemo na nivou igre kakva je bila na Tušnju, iz Kaknja ćemo se vratiti zadovoljni sa bodovima na svom kontu. Nama je ova utakmica biti ili ne biti, tako da osim pobjede, mi nemamo drugog izbora - rekao je kapiten tima sa Otoke Adnan Osmanović.

Susret u Doboju kod Kaknja igra se u subotu od 16.30 sati, a glavni sudija susreta je Mateo Musa iz Čitluka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.