open-navfaktor-logo
search
Nakon duge pauze
Adnan Ćatić večeras se vraća u ring, evo gdje možete pratiti njegov meč protiv Rosta
Bivši svjetski prvak Adnan Ćatić večeras se vraća u ring poslije višegodišnje pauze, a protivnik bh. bokseru koji je u Njemačkoj poznatiji po imenu Felix Sturm bit će Nijemac Timo Rost.
19.12.2020. u 09:08
get url
text

VEZANI TEKST - Ćatić na vaganje uoči povratničkog meča stigao sa maskom sa ljiljanima

Na zvaničnom vaganju koje obavljeno u petak obojica boksera su vagala 77,2 kilograma.

Ćatić je svoju posljednju borbu odradio prije više od četiri godine, kada je 20. februara 2016. porazio Fjodora Čudinova i tako u svoj posjed vratio titulu supersrednjoj kategoriji u WBA verziji, koja mu je kasnije oduzeta zbog optužbi za doping.

Nekadašnji prvak potom je osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza, no dozvoljeno mu je da se za meč protiv Rosta priprema sa slobode.

- Moj protivnik Timo Rost, neće primijetiti da sam "zahrđao". Uvjeravam vas u to i spreman sam za povratak. Borba Mikea Tysona protiv Roya Jonesa pokazala je da starosna dob nije bitna u ovom sportu, ali disciplina, marljivost i ambicija jesu - kazao je Ćatić u najavi meča.

VEZANI TEKST - Adnan Ćatić progovorio o služenju zatvorske kazne, otkrio kako je trenirao u ćeliji

Iskusni 41-godišnji Ćatić do sada je u karijeri imao 48 profesionalnih borbi (40 pobjeda, pet poraza i tri remija), dok je Rost bez poraza (10 pobjeda i dva remija).

Povratnički meč Ćatića održat će se u Hamburgu, a početak je zakazan za 19.30 sati. Njemački Bild otkupio je prava prijenosa za ovaj duel, ali samo za svoje pretplatnike, dok će ga ljubitelji boksa u Bosni i Hercegovini meč između Ćatića i Rosta, koji bi trebao početi oko 21.30 sati, moći pratiti na kanalu FACE TV, uz komentar Marjana Mijajlovića. 

U uvodni mečevima snage će odmjeriti Taycan Yildirim i Novak Radulović, Elvir Šendro i Viktor Kessler, Lenroy Thomas i Fernando Rodrigo Simoes de Almeida, Bujar Tahiri i Guiseppe Lauri, te José Angel Larduet i Marcos Antonio Aumada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.