open-navfaktor-logo
search
Bivši svjetski prvak
Adnan Ćatić progovorio o služenju zatvorske kazne, otkrio kako je trenirao u ćeliji
Bivši peterostruki prvak svijeta Adnan Ćatić poznatiji i kao Felix Sturm u subotu se vraća u ring poslije duge pauze, a protivnik našem 41-godišnjem bokseru bit će Nijemac Timo Rost.
18.12.2020. u 16:05
get url
text

Ćatić, koji je u aprilu ove godine osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza. Priznaje da je napravio grešku, ali i prihvatio odluku suda.

- Priznajem tu grešku i prihvatio sam kaznu. To je moja odgovornost, no usudim se i dalje sebe pogedati u ogledalu - kazao je Sturm u razgovoru za Welt.de.

VEZANI TEKST - Ćatić pred povratnički meč: Starosna dob nije bitna, rival nije top nivo

Bokser koji je rođen u Njemačkoj, a čiji su roditelji porijekom iz Hercegovine, otkrio je i kako se pripremao za borbu u zatvoru, dok nije dobio dopuštenje da trenira na slobodi.

- Trčao sam tokom slobodnih sati. Boksao sam u ćeliji i trenirao dvaput dnevno. To je okej, s obzirom na sve uvjete - naglasio je Sturm, koji je nedavno i boravio u BiH, te tom prilikom posjetio rodna sela svojih roditelja.

Bivši svjetski prvak priznaje da je zatvor ipak zatvor, no trudio se voditi računa o ishrani.

- Bio sam u u mogućnosti sebi skuhati neke stvari koje sam kupio. Jeo sam rižu, krompir i tjesteninu. Tokom vikenda sam se s dvojicom zatvorenika znao počastiti nekim desertom. Takve male stvari vam pomažu u ovakvoj situaciju, no na kraju, zatvor je ipak zatvor - priznaje Ćatić, koji je otkrio da ga je redovno posjećivala supruga, njegov advokat, a u dva navrata mu je u posjetu dolazila i porodica iz Bosne i Hercegovine.

Posjeta je dozvoljena jednom sedmično, no Adnan tvrdi kako su mu upravo članovi porodice bili najveća podrška.

- U zatvoru je mnogo onih koji nemaju nikoga. Ja imam porodicu, suprugu, djecu, rođake, a tu je i moj advokat Nils Krober - objasnio je Ćatić, te priznao:

- Boravak u zatvoru me dodatno oblikovao. To nije nešto što želim ponoviti u svom životu. Volio bih da sam to mogao izbjeći zbog moje supruge i djece.

Povratnički meč Ćatića održat će se u Hamburgu, a početak je zakazan za 19.30 sati. Njemački Bild otkupio je prava prijenosa za ovaj duel, dok će ga ljubitelji boksa u BiH moći pratiti na kanalu FACE TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.