open-navfaktor-logo
search
Bez puno buke
Adnan Ćatić ponovo u zatvoru
Adnan Ćatić, bh. bokser koji je tokom karijere nastupao pod imenom Felix Sturm (44), vodio je mnoge bokserske bitke u ringu, a u stvarnom životu sada vodi svoju najtežu bitku, piše Bild.
07.03.2023. u 01:01
get url
text

Bivši bokserski svjetski prvak (52 borbe, 42 pobjede, šest poraza) ponovo je u zatvoru!

Prema informacijama koje je objavio BILD, on je već sedam dana zatvorenik u otvorenom zatvoru JVA Euskirchen.

Državna tužiteljica Stephanie Beller, odgovorna za pitanja ekonomskog kriminala u uredu javnog tužitelja u Kelnu, za BILD je rekla:

- Mogu potvrditi da je u otvorenom zatvoru od 28. fubruara. Zbog utaje poreza i kršenja antidoping zakona osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca.

Sturm, čije je pravo ime Adnan Ćatić, kaznu je počeo služiti bez puno buke - nastavila je tužiteljica Beller.

Podsjetimo, policija je Sturma uhapsila na FIBO fitness sajmu u Kelnu u aprilu 2019. i tada je bio u pritvoru osam mjeseci.

Tek nakon što je predao putovnice i platio jamčevinu od oko 600.000 KM, dopušteno mu je da napusti zatvor. Tužiteljstvo je tada pretpostavilo utaju poreza u iznosu od više od deset miliona KM (5,8 miliona eura).

VEZANI TEKST - Adnan Ćatić oduševio: Nazvao selam i zahvalio navijačima u Stuttgartu

Osim optužbi za utaju poreza, Sturm se 20. februara 2016. u borbi za svjetsko prvenstvo protiv Fedora Chudinova (31) dopingirao zabranjenim lijekom stanozololom (potpomaže izgradnju mišića).

Prvobitno je Sturm bio osuđen na tri godine zatvora. Nakon žalbenog ročišta, Regionalni sud u Kelnu smanjio je kaznu za osam mjeseci na dvije godine i četiri mjeseca, a koju je sada početi izdržavati.

Ćatić (44) je nedavno u Stuttgartu u Porsche Areni pobijedio turskog boksera Sukru Altaya (38) jednoglasnom sudijskom odlukom i najavio je pohod na novu titulu, ali pitanje je da će ponovo u ring nakon što je ponovo u zatvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.