Ćatić, koji je optužen da je utajio milione eura poreza, i njegov advokat smatraju da je u najgorem slučaju okružni sud u Kölnu trebao donijeti odluku o uvjetnoj dvogodišnjoj kazni.

VEZANI TEKST - Zbog milionske utaje poreza: Adnan Ćatić osuđen na tri godine zatvora

- Upravo sam završio razgovor sa Adnanom. Naravno da je očekivao i povoljniju presudu, ali kako je bilo na početku procesa, i ova odluka je dobra.

Tada su mediji, među kojima i njemački Bild, pominjali kaznu od deset godina zatvora. U slučaju da žalba ne bude prihvaćena, Adnan bi već za dva mjeseca mogao preko vikenda ići kući. Uz dobro ponašanje na slobodi bi bio već krajem godine.

Nije mu svejedno. Adnan je vrhunski sportista i svjetski prvak, ali život mora ići dalje. On svakodnevno trenira i priprema se za meč protiv još jedne bokserske legende Arthura Abrahama.

Taj meč je već bio dogovoren prije koronavirusa, a realno je da se desi sredinom 2021. godine - kaže bliski prijatelj i saradnik Adnana Ćatića za Faktor, te dodaje da mu mnogo nedostaje otac Ćamil koji se trenutno nalazi u Blagaju i uskoro bi trebao doći u Njemačku.