open-navfaktor-logo
search
U rukama stručnjaka
Admir Karišik, stilist i makeup artist, pokazao frizuru i šminku za najluđu noć
Spadate li u grupu dama koje su sami svoji majstori, preporuka je da inspiraciju potražite na stranicama modnih magazina. Ako pak ništa ne želite prepustiti slučaju i radije biste se prepustili u ruke stručnoj osobi, pobrinuli smo se i za to
29.12.2019. u 20:15
get url
text

Ostalo je još nekoliko dana do dočeka Nove godine, pa je većina žena i djevojaka u potrazi za najljepšom haljinom i cipelama. No, za cjelokupan styling u najluđoj noći važni su i frizura, ali i šminka.

Mnogi stilisti mišljenja su kako je u toj noći sve dozvoljeno, pa čak i da pretjerate sa šljokicama i bojama.

Spadate li u grupu dama koje su same svoji majstori, preporuka je da inspiraciju potražite na stranicama modnih magazina, gdje možete pronaći pregršt zavodljivih, kreativnih i maštovitih ideja za frizure i šminku.

Imate li dugu kosu, možete je podići ili napraviti šarmantne i mekane uvojke, a kratku obavezno razbarušite.

Za ovu priliku neka i makeup bude naglašen, uz obavezni jarkocrveni ruž.

Ako pak ništa ne želite prepustiti slučaju i radije biste se prepustili u ruke stručnjaku, pobrinuli smo se i za to.

{$galerijaFotografija}

Poznati frizer, stilist i makeup artist, Admir Ado Karišik, "kroz čije ruke" do sada su prošle brojne poznate žene iz regiona, poput Lepe Brene, Hanke Paldum, Amre Silajdžić, Džejle Glavović, Emine Jahović, Severine, Nine Badrić, Jelene Rozge, Goce Tržan, Elvire Rahić…, a čiji se Studio Morgan nalazi u sarajevskom naselju Saraj Polje, na modelu Sari Kanlić pokazao je kako se našminkati i napraviti frizuru za najluđu noć:

- Na očišćeno i odgovarajućom kremom hidratizirano lice, prvo sam nanio podlogu za makeup kako bi šminka bila dugotrajnija i fleksibilnija. Kako se radi o mladoj osobi, izabrao sam puder na bazi kreme, koji, bez obzira, što nije pravi, pokriva sve eventualne nedostatke na licu. Potom sam na određene dijelove lica blago nanio korektor, jer osobi koja ima 19 godina, jake konture lica ne trebaju. Iako sam pobornik zemljanih tonova, ovoga puta za šminkanje očiju odlučio sam se za zelenu i zlatnu sjenu sa crvenim tonom i naglašenim šljokicama. Šminkanje očiju zaokružio sam neizbježnim umjetnim trepavicama, koje nisu standardne, nego naglašenije i gušće. Sara ima prirodne obrve kojima nije potrebno puno kako bi izledale lijepo, pa sam ih samo dodatno istakao smeđom bojom i počeljao. Jagodice sam blago istakao rumenilom boje terakote, a usne prvo uokvirio olovkom, a onda nanio metalik ruž, koji je ove sezone apsolutni trend kada je riječ o ruževima. Nakon toga fiksirao sam makeup kako se boje od znojenja ne bi razmazale tokom večeri – objasnio je Karišik.

{$galerijaFotografija}

Kako model ima dugu i prirodno kovrdžavu kosu, frizer je odlučio istaknuti ljepotu lokni, pa je nevidljivim šnalama skupio pramenove na vrhu glave.

- Nekoliko pramenova lokni pustio sam da ležerno padaju preko čela. Kako se ipak radi o svečanom događaju, završni štih dala je ogrlica boje zlata, kojom sam definirao frizuru. Detalj se uklopio u cjelokupan styling, jer će Sara u najluđoj noći nositi crno-zlatnu haljinu. Naglasio bih, da bez obzira što frizura izgleda sasvim ležerno, ona je učvršćena i lakom za kosu fiksirana, tako da je neće pokvariti cjelonoćna zabava na kojoj će se i plesati - kazao je Karišik.

Poznati sarajevski frizer i makeup artist na kraju razgovora dao je još nekoliko savjeta damama koji će im poslužiti za osmišljavanje stylinga.

- Iako je sve dozvoljeno, ipak treba imati mjere i ukusa. Društvene mreže napravile su takvu zbrku da većina žena i djevojaka danas liče jedna na drugu. Kada je riječ o makeupu, dame se šminkaju tako da sve izgledaju kao transvestiti. Nacrtane obrve, umjetne trepavice, botoxom naglašene usne, ispeglana kosa... učinili su da gotovo sve liče jedna na drugu, a ne na članove svoje porodice. Moje mišljenje je da žena treba zadržati nešto svoje i biti ženstvena i elegantna. Naravno, nedostatke treba popraviti, a istaći ono lijepo. Slobodno naglasite oči ili usne ako su lijepe, stavite i šljokice, ali njima istaknite samo jedan dio lica – oči ili usne. Nemam ništa protiv crvenog ruža, jer on je zaista glamurozan, seksi i zavodljiv. No, ne stoji svakoj dami. Naročito se griješi pri izboru boje. Mislim da je najbolji izbor nijansa identična odijelu Djeda Mraza. Kada je riječ o frizuri, neka vas vodi odjeća koju ćete nositi i ambijent u kojem ćete biti. Ne volim isfeniranu ravnu kosu, jer to nije frizura. Svečana frizura mora opravdati ime, morate vidjeti da se frizer potrudio oko žene - istakao je Karišik.

IMG_5514.JPG
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.