open-navfaktor-logo
search
Tužni oproštaj
"Adise i Davore, hvala vam na svakom trenutku vašeg života koji ste utkali u naše živote"
U zgradi sarajevske općine Novi Grad održana je komemoracija ubijenim policajcima MUP-a Kantona Sarajevo Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću 
29.10.2018. u 11:18
get url
text

{$galerijaFotografija}

Komemoracija je počela minutom šutnje i Fatihom za brutalno ubijene pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo.

Potom se prisutnima oobratio komesar Uprave policije MUP-a KS.

- Imam potrebu da kažem da u ovakvim teškim trenucima, teško je naći prave riječi da se iskaže naša tuga, bol i ogorčenost. Ovo je nendoknadiv gubitak za porodice i Upravu policije u kojima su Adis i Davor dali maksimalan doprinos. Veliki gubitak za grad Sarajevo i državu BiH. Oni su ličnim primjerom u svakoj situaciji pokazali koliko je ovo težak, rizičan i opasan posao. Dali su svoje živote štiteći građane Sarajevu i njihovu imovinu. Zbog Adisa i Davora ćemo nastaviti raditi naše poslove. Vrata MUP-a KS će porodicama uvijek biti otvorena jer to je i njihova kuća - kazao je, između ostalog, Halilović.

Nakon komesara obratio se načelnik Četvrte PU Nusret Selimović.

-Davor i Adis bili su ponosni i odgovorni nosioci uniforme i značke. Davor je u njoj nagrađen šest puta, iako je svaki njegov dan mogao biti odlikovan. U svojstvu njihovog rukovodioca dužnost mi je zahvaliti se na njihovim vrlinama i nemjerljiva je vrijednost tragova koje su kroz odgovoran i profesionalan rad Davor i Adis ostavili iza sebe. Prije svega su bili ljudi i voljeli svoju državu BiH, Sarajevo i službu koju su voljeli. Neizreciva je bol koju osjećaju porodica, ali i kolege. Neprežaljeni, nezamjenjivi će ostati u IV PU. Sve su pokazivali djelima, a ne ušećerenim i ispraznim riječima. Zahvalni smo im na svakodnevnom zalaganju za sigurnost i za hrabra i odvažna djela. Svi ćemo ih pamtiti po lijepim zajedničkim trenucima koje ćemo zauvijek čuvati - kazao je Selimović.

{$galerijaFotografija}

On se zahvalio Davoru i Adisu, kako je kazao, "na svakom trenutku vašeg života koji ste utkali u naše živote".

- Žao nam je zbog svega onoga što smo vam željeli kazati, riječi koje smo vam željeli uputiti, a nismo stigli. Ostaje nam bol, a ostaju nam i vaše zasluge i postignuće. Ostaje nam sjećanje na divne osobe bez kojih više ništa neće biti isto. Upućujem vam svima izraze najiskrenije sućuti povodom rastanka od našeg Davora i Adisa. Neka im je lahka zemlja bosanska - kazao je Selimović.

Njihov radni kolega i prvi pretpostavljeni ubijenim policajcima Elfin Mujezin, kroz suze se prisjetio radosnih i tužnih trenutaka provedenih sa njima, ističući da su bili jako dobri roditelji, kolege i prijatelji, uvijek spremni da pomognu drugima te da su svoj posao radili pošteno i iskreno.

- Pokušavao sam, posebno Adisa, spriječiti da sam obavlja poslove za koje je mislio da je lako. Dvije - tri noći prije, susreo se sa tim kriminalcima, došao je u stanici u rekao mi da će im 'stati u kraj'. Ali na kraju, stali su oni njemu - prisjetio se Mujezin vidno potresen te kazao da je više vremena provodio sa svojim kolegama nego sa porodicom.       

Mirza Hadžiabdić, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije, također se obratio prisutnima.

- U ovom teškom trenutku za porodice naših kolega, ali i naše ostale kolege i građane ne mogu se pronaći riječi. More je tuge, bijesa, gorčine. Tužni smo i bolni zbog gubitka dvojice kolega koji nakon svega što smo čuli nije moguće opisati. Bijes osjećamo zbog načina na koji su napustili ovaj svijet. Izborom da budemo policajci mi smo birali da budemo na strani istine, i na strani pravde, na strani plemenitosti, dobra, časti, poštenja, da služimo, štitimo i pomažemo. Nema države bez građana niti građana bez države.

Tako su, dodao je, birale i naše klolege, prijatelji.

- Sjećajte se naših kolega po dobru. Odužiti im se moramo na dva načina. Jedan je tako što ih nećemo zaboraviti ni njih ni njihove porodice, a potom biti posvećeni u poslu kao što su oni bili, pravednoj borbi protiv kriminala. Da im dragi Bog podari sve ljepote i veliko im hvala u ime Sindikata policije Kantona Sarajevo - kazao je Hadžiabdić.

Komemoracija ubijenim policajcima

Posted by Faktor.ba on Monday, October 29, 2018
Komemoracija Adis Šehović i Davor Vujinović 29.10.2018.
1 od 23
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.