open-navfaktor-logo
search
Bosanac u dresu Turske
Adis Lagumdžija pred duel protiv BiH: Neću imati mnogo emocija
U Skoplju će sutra početi kvalifikacioni turnir na kojem će se muške reprezentacije Sjeverne Makedonije, Turske i Bosne i Hercegovine boriti za plasman na Evropsko prvenstvo, a s posebnom pažnjom se očekuje i nastup Adisa Lagumdžije koji nastupa za selekciju Turske, javlja Anadolu Agency (AA).
10.01.2021. u 13:48
get url
text

Jedan od najtalentovanih odbojkaša Evrope Adis je sin proslavljenog bh. odbojkaša Ekrema Lagumdžije, a u razgovoru za Anadolu Agency je istakao kako vjeruje da će sa reprezentacijom Turske izboriti prvo mjesto u grupi i plasirati se na Evropsko prvenstvo koje se igra ove godine.

Adis je s 13 godina napustio BiH i otišao u odbojkašku akademiju turskog Galatasaraya. Tri godine je igrao u Arkasu iz Izmira, a trenutno je član tima Vero Volley iz Monze i nastupa u elitnoj italijanskoj Seriji A.

Lagumdžija je prošao sve uzrasne selekcije turske reprezentacije, a nacionalni tim te zemlje će u Skoplju predvoditi u meču protiv rodne domovine BiH.

- I ranije smo u mlađim selekcijama imali mečeve, ali ja nisam igrao. Prvi put ću nastupiti protiv BiH. U konačnici to je utakmica kao i drugi. Osam godina sam u Turskoj. Neću imati mnogo različitih emocija - kazao je Lagumdžija.

Smatra da je turska reprezentacija odradila dobre pripreme i da dobrim nastupima može bez problema savladati protivnike u dvomečima u Skoplju.

- BiH tim nije kompletan jer je nekoliko igrača zaraženo koronavirusom i neće biti u kvalifikacionim mečevima. Sjeverna Makedonija je kompletna, ali njih smo ranije pobjeđivali. Ako budemo igrali dobro, mislim da nećemo imati imati problema - kazao je Lagumdžija i dodao da očekuje da se Turska plasira na Evropsko prvenstvo i ostvari zapažen rezultat na njemu.

Lagumdžija je kazao da se dobro uklopio i italijanskom timu Vero Volley Monza i da mu se ostvario dječački san nastupa u Seriji A koja slovi za najjaču odbojkašku ligu na svijetu.

- U Italiji nema velike razlike među ekipama i svako može pobijediti svakoga. Teška je liga, nije laka. Želim dugoročno nastaviti igrati u Italiji i nizati sve bolje rezultate i uspjehe - kazao je Lagumdžija.

Mečem između Sjeverne Makedonije i BiH sutra će u Skoplju početi kvalifikacioni turnir za nastup na Evropskom odbojkaškom prvenstvu. U utorak je na rasporedu meč BiH - Turska, a potom će uslijediti revanš mečevi koji će biti završeni mečem Sjeverna Makedonija - Turska u subotu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.