open-navfaktor-logo
search
Stopostotan
Adis Jahović, nekadašnji napadač Želje, Sarajeva i Veleža, prvi strijelac Turske
Ako moj klubi izgubi, golovi koje postignem nemaju nikakvog smisla, poručio je Jahović
12.10.2019. u 14:52
get url
text

Bivši makedonski fudbalski reprezentativac i napadač turskog prvoligaša Malatyaspora Adis Jahović (32) trenutno je najbolji strijelac turskog prvenstva, a poručuje kako će dati sve od sebe da se njegova serija golova nastavi, javlja Anadolu Agency (AA). 

Jahović, koji je nekadašnji napadač Sarajeva, Željezničara i Veleža, bilježi sjajan početak sezone u dresu Malatyaspora, inače, svog trećeg kluba u Turskoj. Jahović je u sedam odigranih kola postigao sedam golova.

U razgovoru s novinarom AA, Jahović naglašava kako golovi zapravo ne dolaze sami od sebe. Kako je rekao, na treninzima ulaže svoj maksimum.

- Uspjeh je povezan sa voljom i karakterom. Koliko budete imali jaku volju toliko ćete biti i uspješni. Nastojim dati svoj maksimum na treninzima i potruditi se da budem od koristi svom klubu i saigračima - kazao je Jahović.

Govoreći o uspješnom startu sezone, sedam golova u sedam kola, Jahović pojašnjava kako je zapravo to povezano sa sistemom igre koji ima njegov klub.

- S obzirom na to da sam sa trenerom Sergenom radio i ranije, vrlo brzo sam se uklopio u novu sredinu. Vjerujem da ću ovako i nastaviti. Moj posao je da dajem golove i dat ću sve od sebe na tom planu. Svaki fudbaler želi biti najbolji strijelac. Moj prioritet je da naš klub ima uspjeha u ligi. Ako moj klubi izgubi, golovi koje postignem nemaju nikakvog smisla - poručio je Jahović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.