open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Adis Bećiragić: Francuzi su nas natjerali da izgubimo 24 lopte, zadovoljan sam ovim prozorom
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć od Francuske sa 92:56 u susretu 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
15.11.2022. u 08:05
get url
text

Izabranici selekora Adisa Bećiragića nadali su se da mogu iznenaditi jednu od najboljih košarkaških reprezentacija svijeta, ali povredama desetkovani bh. tim nije imao snage da učini nešto više protiv raspoloženog domaćina.

VEZANI TEKST - Zmajevi teškim porazom od Francuske zaključili 2022. godinu, u februaru odluka o Mundobasketu

- Hvala svima koji su došli ovdje i gledali nas. Čestitam Francuskoj na pobjedi, igrali su dosta dobro, a promijenili su način igre u odnosu na pobjedu nad Litvanijom i Eurobasket. Igrali su agresivnije i mi nismo mogli da odgovorimo na to. Natjerali su nas da izgubimo 24 lopte i to je najveća razlika između ova dva tima. Nismo mogli ništa da organizujemo u napadu. Nedostajalo nam je sedam igrača, a kada pogledamo ove dvije utakmice, sretni smo što smo mogli dati šansu mladim igračima koji su budućnost našeg tima - kazao je Bećiragić nakon utakmice dodavši:

- Izuzetno sam zadovoljan ovim prozorom i onim što smo uradili na dvije utakmice, posebno nakon onog što se desilo ovih dana, a to je nedostatak Halilovića, Sulejmanovića, zatim Atića i na kraju Čampare i Robersona.

Zmajevi kvalifikacije nastavljaju u februaru naredne godine. Prvo ćemo ugostiti Crnu Goru, a potom gostovati Mađarskoj. Trenutno smo četvrti u grupi K sa omjerom pet pobjeda i pet poraza, a plasman na Mundobasket izborit će tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.