open-navfaktor-logo
search
Član Bundestaga
Adis Ahmetović podržao Deklaraciju o ustavnim i drugim reformama BiH na putu u EU i NATO
Član Bundestaga Adis Ahmetović (SPD), koji je bosanskohercegovačkog porijekla, podržao je Deklaraciju o ustavnim i drugim reformama BiH na putu u EU i NATO, koja je parafirana od 30 organizacija 4. marta 2022. godine u Sarajevu.
10.03.2022. u 12:17
get url
text

Ovim činom, Ahmetović se pridružio podršci koju su ranije dali bivši visoki predstavnik Kristijan Švarc Šiling i ambasador Diego Arria - saopćeno je iz Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI).

Ahmetović u podršci navodi da sa zadovoljstvom podržava Deklaraciju o ustavnim i drugim reformama BiH na putu u EU i NATO, koja mu je dostavljena.

Dodaje da su "ovdje ujedinjeni različiti predstavnici civilnog društva, političkih partija i organizacija u procesu kojim se zalažu za bolju budućnost svakog pojedinca, a posebno mlađe generacije. U tu svrhu treba ojačati ekonomski prosperitet i liberalno-demokratske snage".

Stabilan mir na Zapadnom Balkanu temeljen na održavanju teritorijalnog integriteta i prevladavanju etničkih podjela, kao i snažno civilno društvo ključni su za budućnost Evrope - zaključio je Ahmetović, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.