open-navfaktor-logo
search
Korektor BiH
Adi Osmanović među najboljim igračima Srebrene lige
Ljevoruki korektor odvojkaške reprezentacije BiH je s ukupno 56 poena, u 14 odigranih setova, četvrti najefikasniji igrač Srebrene lige
10.06.2019. u 08:25
get url
text

Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju navečer poražena je na gostovanju kod Austrije s 3:0. Bio je to treći poraz našeg nacionalnog tima u Srebrenoj ligi, u meču u kojem su izabranici selektora Edina Bakovića pružili mnogo bolji otpor favorizovanim Austrijancima u odnosu na utakmicu u kojoj su drugog kola u kojoj su poraženi u Kaknju.

Prvi poenter bh. reprezentacije u susretu odigranom u Schwechatu bio je Adi Osmanović. Ljevoruki korektor naše selekcije osvojio je deset poena. Osmanović je s ukupno 56 poena, u 14 odigranih setova, četvrti najefikasniji igrač Srebrene lige. Ispred njega su samo Austrijanac Paul Buchegger (57 poena), Mađar David Csanad (58), dok je uvjerljivo najbolji poenter u dosadašnja četiri kola Grk Nikos Zoupani sa 82 osvojena poena.

Osmanović je i drugi najbolji server u takmičenju sa osam asova, koliko ih je zabilježio i Paul Buchegger, ali je Austrijanac, za razliku od našeg korektora, odigrao jedan set manje.

Nekadašnji igrač Ilijaša, sarajevske Bosne i brčanske Mladosti je i među najboljim smečerima u Srebrenoj ligi s 47 osvojenih poena, što ga svrstava na treću poziciju iza Davida Csanada (51) i Nikosa Zoupanija (71).

Do kraja takmičenja u Srebrenoj ligi našim odbojkašima preostao je dvomeč sa Grčkom. Prvi igraju već za dva dana u Pireju, dok će 15. juna takmičenje okončati utakmicom protiv Helena u Lukavcu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.