open-navfaktor-logo
search
Susret u Luksemburgu
Ademović, Pendeš i Petrović sa delegacijom Sabora Hrvatske: Relaksacija i pozitivna energija dviju država
Članovi delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović, Marina Pendeš i Obren Petrović danas su u Luksemburgu, tokom 69. proljetnog zasjedanja PSNATO-a, razgovarali sa članom delegacije Sabora Hrvatske u PSNATO-a Antom Bačićem.
21.05.2023. u 13:00
get url
text

Razmijenjena su mišljenja o temama o kojima se razgovara tokom 69. proljetnog zasjedanja PSNATO-a.

Posebno se diskutovalo o budućnosti NATO-ove politike "otvorenih vrata", o kojoj se razgovara na zasjedanju Političkog komiteta PSNATO-a. S tim u vezi, rečeno je da članovi delegacije Sabora Hrvatske bezrezervno podržavaju euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Članovi obje delegacije pozdravili su intenzivirane razgovore zvaničnika dviju država koji su održani u proteklih nekoliko mjeseci i u kojima je izražena obostrana spremnost za saradnju i unapređenje bilateralnih odnosa.

Kako je rečeno na sastanku, izražena spremnost za saradnju relaksira situaciju i usmjerava pozitivnu energiju dviju država ka boljoj ekonomskoj i bilateraloj saradnji u brojnim sferama.

Sastanku je prisustvovao i šef Misije BiH pri NATO-u ambasador Mitar Kujundžić, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.