open-navfaktor-logo
search
Beauty tajne poznatih
Adela Hodžić: Lice čistim sodom bikarbonom, kosu njegujem aloe verom
Najbitnije za kožu je piti dosta vode u toku dana, i uveče pred samo spavanje, da bi bubrezi u toku noći imali sa čim da rade, kaže mlada sarajevska dizajnerica
06.06.2019. u 22:00
get url
text

Nakon što je pripadnice ljepšeg pola oduševila kolekcijom haljina za proljeće i ljeto 2019, ispirisanih siluetom i oblinama žene, mlada sarajevska dizajnerica Adela Hodžić uzela je kratku pauzu za odmor, kojeg će, kako nam je otkrila, provesti na jugu Hrvatske.

- Idem na kraći odmor kako bih napunila bakterije za novu jesenju i zimsku kolekciju, koju ću uskoro početi pripremati. Bit će to još jedno iznenađenje za sve dame koje su poklonice mojih kreacija – kazala je Hodžić i u nastavku otkrila nekoliko svojih beauty tajni bez kojih ne može početi dan.

Koji su to koraci koje primjenjujete u svakodnevnoj njezi lica i tijela?

- Oduvijek sam imala jako zahvalnu kožu, koja nije ni masna, ni suha. Kožu tijela mnogo manje tretiram. Naravno, izbjegavam gelove za tuširanje koji nisu zdravi, najčešće koristim baby sapune, a mažem je nakon tuširanja losionom. Što se tiče lica, imam rutinu, a to je da ga u svakom trenutku pokušavam održati čistim i hidriranim. Ujutru ga perem pjenom za lice, čistim tonikom i nanosim kremu. Uveče isto to radim, te prije svakog šminkanja prvo ga dobro očistim micelarnom vodom, pa tek onda nanosim sve ostalo. Najbitnije za kožu je piti dosta vode u toku dana, i uveče pred samo spavanje, da bi bubrezi u toku noći imali sa čim da rade, i da se ne bi probudila žedna, jer kažu da je osjećaj žeđi alarm koji nam tijelo šalje.

Imate li neke savjete za prirodnu njegu kose i kože?

- S vremena na vrijeme volim uraditi piling lica ili tijela sodom bikarbonom, nekada dodam i malo meda da bih napravila pastu zbog lakšeg nanošenja, a ujedno i godi koži. Kokosovo ulje svakako je dobro za kožu, iako ga ne koristim svakodnevno nego jednom sedmično. Za kosu je odlična aloe vera čiji gel sama vadim iz lista biljke i koristim kao masku za kosu.

Šta od šminke svakodnevno koristite i da li prednost dajete profesionalnim vizažistima ili ste sam svoj majstor?

- Uglavnom sam "sam svoj majstor", jer nemam vremena za bilo šta drugo. Svakako za snimanja, kamere i slično najbolje je angažovati profesionalnog šminkera. Koristim uglavnom drogerijske proizvode koji mi odgovaraju, jer ne volim davati previše novaca na šminku i ne nanosim je puno. Najviše koristim tečni puder, eyeliner i karmin. Bez toga uglavnom ne izlazim iz kuće.

Toaletna voda ili parfem, šta najradije birate?

- Koristim parfeme.

U situaciji ste da se ne možete istuširati, a morate. Kako biste se snašli?

- Više puta mi se desilo da se tuširam vodom iz flaše, kada sam morala negdje ići, a vode nije bilo. Jednom sam to čak uradila i mineralnom. Bez tuširanja ne izlazim iz kuće.

Koji su Vaši makeup favoriti?

- Često istražujem nove proizvode koji dođu na tržište, ali već godinu vjerna sam jednom proizvodu, a to je Maybelline Fit Me tečni puder.

Jeste li ljubiteljica osunčanog bakarnog tena?

- Volim prirodno osunčan ten, ali isključivo prirodno osunčan, jer se razlika itekako vidi. Inače sam osoba koja nakon tri dana sunčanja bude najtamnija na plaži, pa i nemam baš izbora, jer imam takav pigment. Ali, generalno volim vidjeti osunčani ten, kako na sebi tako i na drugima, kome stoji naravno.

Šta od šminke najviše trošite i samim tim najviše kupujete?

- Tečni puder, eyeliner i karmine. Što se tiče proizvoda za njegu, to su naravno micelarna voda, tonik, pjena za umivanje i krema za lice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.