open-navfaktor-logo
search
Saradnja
Addiko Bank BiH glavni partner projekta "100 najvećih u BiH"
Poslovne novine i Addiko Bank BiH potpisali su ugovor o saradnji kojim je Addiko banka postala glavni partner projekta 100 najvećih u BiH.
10.08.2018. u 13:18
get url
text

Podržavajući ovu pozitivnu priču bh. privrede, Addiko banka jasno je pokazala svoje opredjeljenje za dugoročnu podršku razvoju bh. ekonomije. Jedan od vodećih privrednih događaja u Bosni i Hercegovini – "100 najvećih u BiH", 31. dodjela priznanja najboljim kompanijama u Bosni i Hercegovini, održat će se 26. septembra u hotelu Hills.

Zahvalivši se menadžmentu Addiko Bank BiH što su prepoznali značaj ovog projekta, direktor Poslovnih novina, Emil Kučković, istakao je da "100 najvećih u BiH" značajno doprinosi pozitivnom imidžu Bosne i Hercegovine.

- Jedan od ciljeva projekta 100 najvećih u BiH je promocija pozitivnih ekonomskih rezultata i poslovnog ambijenta, kao i uvezivanje uspješnih poslovnih ljudi. Addiko Bank BiH je to prepoznala i preuzela ulogu jednog od vodećih partnera "kluba najvećih u BiH" - rekao je Kučković.

- Veliki broj naših klijenata nalazi se u samom vrhu liste "100 najvećih", kako u kategoriji velikih kompanija, tako i u kategoriji srednjih i malih kompanija. Sama ova činjenica potvrđuje našu opredjeljenost za partnerstvo sa privrednom, posebnom ovim najzdravijim dijelom, koji značajan dio svoje proizvodnje plasira na strana tržišta - istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko banke.

Dodala je da "želimo promovisati pozitivne poslovne priče i podstači kompanije da dijele svoje dobre poslovne prakse, te nam je zaista zadovoljstvo biti dio ove uspješne priče koja afirmiše bosanskohercegovačke kompanije".

Kučković je pomenuo i važnu ulogu Vanjskotrgovinske komore BiH koja je dugi niz godina suorganizator projekta "100 najvećih u BiH", kao i LRC BIS-a, koji radi rangiranja kompanija i analitike industrijskih djelatnosti. O značaju ovog projekta govori i podrška entitetskih privrednih komora, Vijeća stranih investitora BiH, kao i kompanije EuroExpress brza pošta koja je ekskluzivni partner, kao i činjenica da se ove godine događaj odvija pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara u BiH dr. Denisa Zvizdića.

Projekat "100 najvećih u BiH" jedinstven je u Bosni i Hercegovini i ima za cilj da promovira i poveže najvažnije privredne subjekte i unaprijedi poslovanje u našoj zemlji. Projekat kroz višemjesečnu medijsku kampanju, panel diskusije i završnu gala ceremoniju dodjele priznanja najboljima, afirmira najbolje vrijednosti domaće privrede. Ove godine gala svečanosti dodjele priznanja "100 najvećih u BiH" prethodit će i panel diskusija za vodeće izvoznike pod nazivom "Izazovi izvoza", koja će se održati 30. augusta u hotelu Bristol.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.