open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Azzurra
Acerbi: Odigrali smo odlično protiv ekipe koja nije imala šta izgubiti
Stoper Lazija odlično se snašao u 21. minuti susreta kada je matirao Ibrahima Šehića
16.11.2019. u 14:04
get url
text

Strijelac prvog gola u pobjedi Italije nad Bosnom i Hercegovine Francesco Acerbi, bio je najbolji igrač utakmice pretposljednjeg kola kvalifikacija za EURO 2020 u kojoj su Azzurri na Bilinom polju trijumfovali s 3:0.

Stoper Lazija odlično se snašao u 21. minuti susreta kada je matirao Ibrahima Šehića, a prethodno je odličnim potezom sebi napravio prostora za efektan udarac.

- Odigrali smo odlično. Očekivali smo tešku utakmicu protiv ekipe koja nije imala šta izgubiti. BiH je imala nekoliko šansi, a mi smo postigli tri gola. Mogli smo postići i više, ali najbitnije je da nismo primili pogodak - kazao je Acerbi u izjavi za Rai Sport.

Azzurri su na gostovnaju u Zenici stigli do devete pobjede u kvalifikacijama za EURO, iako su još ranije osigurali plasman na kontinentalni šampionat.

- Odlično smo igrali u kvalifikacijama, a na Evropskom prvenstvu nas čekaju jaki rivali. Vidjet ćemo kakav ćemo rezultat napraviti, ali mi vjerujemo da smo na pravom putu - rekao je saigrač bivšeg Zmaja Senada Lulića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.