open-navfaktor-logo
search
Jednoglasno
Abid Mulalić novi predsjednik SDA u Bužimu
Abid Mulalić važi za stručnu, uglednu, moralnu i čestitu osobu, saopćeno je
17.01.2020. u 12:00
get url
text

Nakon uspješno sprovedenih izbornih skupština mjesnih odbora, u velikoj sali Islamskog kulturnog centra Bužim održana je izborna skupština za novo rukovodstvo OO SDA Bužim.

Na početku izborne skupštine intonirane su himne naše domovine i Stranke demokratske akcije, te učenjem Fatihe odata je počast prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću i svim šehidima.

Abid Mulalić dobio je najširu moguću podršku svih mjesnih odbora i članova ove stranke tokom izbornog procesa te je predložen kao jedini kandidat, koji je na Skupštini, aklamacijom jednoglasno izabran za predsjednika OO SDA Bužim.

Abid Mulalić važi za stručnu, uglednu, moralnu i čestitu osobu. Dugogodisnji je član SDA, kroz omladinski savez SDA. Na listi SDA 2012. izabran je u Općinsko vijeće, a potom i za predsjedavajućeg OV Bužim. U Vladi USK obnašao je dužnost ministra za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida USK. 

Pored predsjednika, izabrana su i tri potpredsjednika OO SDA Bužim: Mersudin Nanić, Admir Begović i Sedija Cinac. Osim toga izabran je i Izvršni odbor OO SDA Bužim kao i delegati za članove Skupštine kantonalne organizacije SDA USK.

Također, Skupština OO SDA Bužim za predsjednika SDA USK predložila je aktuelnog predsjednika Šemsudina Dedića. Predsjednik Mulalić nakon izbora u svom prigodnom obraćanju zahvalio se na jednoglasnoj podršci delegatima, članovima i simpatizerima SDA. Pozvao je na odgovornost svih izabranih u organe stranke, kao i jedinstvo u budućem djelovanju i radu, a sve u cilju dodatnog jačanja SDA, saopćeno je iz SDA Bužim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.