open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Abazović spustio loptu: Nema razloga za strepnju da će biti rušenja Vlade
Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da nema razloga za strepnju da će doći do rušenja Vlade, ocjenjujući da će vladajuća koalicija prevazići i ovu krizu.
11.09.2021. u 08:30
get url
text

Naveo je i da je čitav događaj u vezi sa ustoličenjem mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija proveden perfektno.

Ipak, svoju raniju izjavu da će oboriti Vladu, ako bude smijenjen ministar policije, naziva upozorenjem.

- Ne bih tu rečenicu ili tu izjavu doživio zlonamjerno, kako god me može da interpretira bilo ko, bilo kako, tako da, to je nešto što je vrlo precizan i jasan stav bio u početku. Ja sam molio sadašnjeg premijera, tada, prije nego što smo sastavili Vladu i naveo šta su crvene linije za građanski pokret URA, sve što se tiče nacionalnih interesa Crne Gore - rekao je Abazović.

Dodao je i da su, zbog građana, tada rekli da nema govora o preispitivanju nezavisnosti Crne Gore, njenog evropskog puta, regionalne saradnje, NATO članstva i grba.

- Sve to nije taknuto, na svu sreću, i jedan od tih segmenata je bio sektor sigurnosti. Dakle, ako neko želi da ode van onoga što je bio sporazum, onda ne može adresirati odgovornost na nekoga ko je to jasno naveo prije nego što smo taj dogovor imali - rekao je Abazović za Euronews Srbija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.