open-navfaktor-logo
search
24. i 25. maja u Sarajevu
9. Gitarfest mladih okupit će muzičare iz cijele BiH
Tražeći put do mladih ljudi, Gitarfestom im predstavljamo lijepu priču. Za njih stvaramo uslov i dajemo im priliku da predstave ono što su naučili, da kroz radionice nešto više nauče, ali i da dva dana uživaju u glavnom gradu BiH, da se druže i da grade nove mostove - kazao je direktor CKM-a, Armin Omerović
22.05.2019. u 17:22
get url
text
Detalj s pres-konferencije

Koncertom učenika osnovnih i srednjih škola iz Tuzle, Mostara, Sarajeva, Živinica, Donjeg Vakufa, Konjica, Travnika, Prnjavora, Goražda i Bihaća, 24. maja, u Centru kulture mladih Općine Centar Sarajevo (CKM), počet će 9. Gitarfest mladih BiH.

Cilj festivala je razvijanje estetske kulture djece, mladih i građana, razvoj humanije i duhovnije ličnosti, kao i kulturno zbližavanje mladih BiH, a osim koncertnih aktivnosti, koje su planirane za 24., dan poslije, 25. maja, moći će prisustvovati i radionicama koje će voditi iskusni i dokazani gitaristi i pedagozi- Predrag Stanković, Marko Simović, Belma Alić i Boško Jović.

- Tražeći put do mladih ljudi, Gitarfestom im predstavljamo lijepu priču. Za njih stvaramo uslov i dajemo im priliku da predstave ono što su naučili, da kroz radionice nešto više nauče, ali i da dva dana uživaju u glavnom gradu BiH, da se druže i da grade nove mostove - kazao je direktor CKM-a, Armin Omerović.

Gitarfest će biti okončan gala koncertom vrhunskih umjetnika, virtuoza Boška Jovića (gitara), Belme Alić (violončelo) i Marka Simovića (violina), koji će za publiku, pored ostalog, izvesti Beethovenov koncert za violinu i violončelo u C-duru.

{$galerijaFotografija}

- Čast je biti dio projekta i energije koja je primjetna za nas umjetnike. Mi muzičari, nažalost, nemamo priliku često da sviramo u Sarajevu, zato će ovaj koncert biti nešto posebno. Pripremam treći album, a premijerno, publici ću predstaviti dvije nove pjesme koje sam napisao- otkrio je Jović.

Ulaz na koncerte je slobodan.

Press gitarfest ckm 22.05.2019.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.