Ponedjeljak, 08.08.2022.
Avion WizzAira na Međunarodnom aerodromu Tuzla
FOTO: J. Bojić

WizzAir objavio: Letovi iz Tuzle na još dvije destinacije, ukupno će ih biti 17

WizzAir danas je objavio da će avioni s Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) od decembra letjeti na još dvije destinacije, i to Milano i Nuremberg. Karte su već u prodaji, a prvi avion za Nuremberg poletjet će 14. decembra, a za milanski aerodrom Malpensa 17. decembra.

Time će broj destinacija na koje će putnici iz Tuzle moći letjeti avionima kompanije WizzAir, biti povećan na 17, u sedam evropskih zemalja.

- Novim linijama ćemo omogućiti bolju ponudu našim putnicima ovdje, ali i dovesti veći broj ljudi u ovaj region i tako kreirati još više poslova i rasta - rekao je Robert Carey predsjednik WizzAira.

Avioni će za Milano i Nuremberg letjeti dva puta sedmično, a cijene karata su od 19 eura.

- Ova godina po pitanju prevezenih putnika nije na nivou 2019., ali je mnogo bolja od prethodne. Očekujemo da se nastavi rast, a posebno nas raduju posljednja dva mjeseca, jer je pupunjenost aviona na maksimumu - kaže Meris Šabanović v. d. direktor MAT-a.

Podsjećamo, WizzAir trenutno iz Tuzle leti u Beč, Friedrchshafen, Memmingen, Dortmund, Basel Mulhouse, Karlsruhe/Baden-Baden, Farnkfurt Hahn, Cologne, Eindhoven, Berlin Brandenburg, Billund, Malmo, Vaxjo, Stockholm Skavsta i Gothenburg.

- U planu je da izgradnjom trećeg gatea na MAT-u povećamo kapacitet putnika, što bi omogućilo da se na MAT smjesti i treći bazni avion WizzAira - rekao je kantonalni ministar trgovine, turizma i saobraćaja Hamza Bešić.

WizzAir u BiH radi od 2013. godine, a do sada su prevezli više od 1,5 miliona putnika. U BiH zapošljavaju više od 100 ljudi, a uzimajući u obzir i povezane djelatnosti ukupno su kreirali oko 1.120 radnih mjesta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh