Iz BIHAMK-a

Vozači, oprez zbog magle u kotlinama, mogući odroni zemlje i kamenja na kolovoz

Objavljeno: 16.10.2019. u 07:58

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

FOTO: ILUSTRACIJA

Zbog jutarnje magle, koja smanjuje vidljivost u višim predjelima, kotlinama i dolinama rijeka, iz BIHAMK-a savjetuju vozačima pojačan oprez.

Pažnja se skreće i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever - Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici

Podlugovi - Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo - Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-17 Doljani - Metković i M-5 Lanište - Ključ.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije