Magla jutros smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezerima, upozoravaju iz Bosanskohercegovačko auto-moto kluba. Dodaju kako je na tim dionicama i kolovoz vlažan stoga preporučuju sporiju i oprezniju vožnju.

Zbog radova režim saobraćaja je izmijenjen na više dionica. Tu su autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko. Zatim, na magistralnim puteveima M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj. Režim saobraćaja je izmijenjen i na regionalnim putevima R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko i R-454a Bratunac-Drinjača.

Nakon uklanjanja dijelova vozila zaostalih nakon prevrtanja cisterne i čišćenja, normalizovano je saobraćanje na autoputu A-1 smijer prema GP Bijača. Trenutno je zbog čišćenja zatvorena dionica od GP Bijača prema Zvirovićima, a uskoro se očekuje normalizacija saobraćaja i u ovom smijeru.

Iz BIHAMK-a napominju da na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Povodom održavanja Općih izbora 2018. godine sutra se na području Bosne i Hercegovine zabranjuje prijevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti. Dodatno na području RS zabrana je na snazi i za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase.