Tridesetogodišnji M. L. iz Bosanske Gradiške u razmaku od pet minuta učestvovao je u dvije saobraćajne nesreće, s tim što je nakon prve nesreće pobjegao, dok je u drugoj povrijeđen.

Najprije je  policiji prijavljeno da je u mjestu Brestovčina, oko 20.10 sati došlo do neesreće nakon koje je jedan učesnik pobjegao, dok je drugi učesnik bila B. P. (36), koja je upravljala automobilom "renault clio". Povrijeđenih nije bilo.

Samo pet minuta kasnije, na lokalnom putu u mjestu Laminci, M. L. koji je vozio" opel vectru" sudario se sa M.K. (33) iz Bosanske Gradiške koji je bio za volanom audija. Obojica su povrijeđeni.

M. L. je prevezen u Klinički centar Republike Srpske na dalje liječenje.

- Uviđaj na mjestu nesreće izvršili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bosanska Gradiška, te je utvrđeno da je M.L. (30) iz Bosanska Gradiške učesnik i u saobraćajnoj nezgodi u Brestovčini - kazali su iz PU Bosanska Gradiška.

Iz policije apeluju na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana, podigli na što veći nivo.