Danas će u našoj zemlji u jutarnjim satima i prijepodne biti umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno naoblačenje sa zapada uvjetovat će padavine. Kiša, pljuskovi i grmljavina se najprije očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, gdje će biti i intenzivniji.

Krajem dana i tokom noći, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Vjetar slab do umjeren istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 stepena.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 20 do 26 stupeni.

U srijedu će biti također umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne, u centralnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od deset do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveroistoku do 30 stupnjeva.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima kiša se očekuje u sjevernim područjima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u centalnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu i istoku do 26 stepeni.